July 23, 2024

Cu ceva timp în urmă la un supermarket din centrul Gilăului am găsit conserve pe raft expirate de mai bine de două luni de zile și prețuri expuse la produs care nu corespundeau cu cele percepute la casele de marcaj, după scuzele de rigoare, situațiile jenante au fost corectate. Unitatea chiar arată bine după modernizare și…primenirea personalului de serviciu, care se străduiește să facă un comerț civilizat.

Nu același lucru îl putem relata după numeroasele intrări în marele magazin alimentar din vecinătatea Consiliului Județean și al Bibliotecii județene ,,Octavian Goga’’ Cluj, nu ca jurnalist, ci permanent cumpărător al produselor alimentare ce sunt necesare consumului zilnic.

Poate mulți dintre cititorii cotidianului Făclia își mai aduc aminte de articolul și imaginile foto în care relatam lipsa de responsabilitate a celor îndrituiți să ne ofere, în lăzile de pe rafturi, produse de calitate, nu pline de mucegai și putregaiuri, cu trimitere la mandarine și lămâile din pungi. Ba mai mult, una din tinerele angajate, ce-și bărbierise trei părți din podoaba capilară, mi-a recomandat să insist a sorta mandarinele, că sunt destul de multe bune.

Se pare că domnișoara a fost … ea sortată, că nu mai apare în unitate, însă produsele stricate continuă să apară mereu pe rafturi, de data aceasta vorbim de cele două sortimente de piersici și prunele din import. Întrebată șefa de tură de ce oferă consumatorilor produse stricate care pot provoca suferințe consumatorilor, răspunsul a fost scurt, nu avem personalul necesar, dar cunoscând situația, fac chiar acum o poză și o trimit conducerii noastre!?.

Dacă nu aveți personal, închideți unitatea și nu îmbolnăviți populația cu aceste fructe putrede puse în consum, i-am recomandat…receptivei doamne. Chiar pepenii verzi, aduși cu cca trei săptămâni în urmă, de peste mări și țări, au fost de o calitate îndoielnică, că de, ăia de Dăbuleni nu prea au loc în supermarket?.

Dar cum situația se repetă, ne întrebăm ce fac instituțiile statului care au obligația de a supraveghea și controla, zilnic, unitățile cu profil alimentar, mai ales în aceste zile toride de vară când fructele și legumele se depreciază în două-trei zile, nu săptămâni. Doamnelor și domnilor de la Protecția consumatorului, aveți o lege neștiută care înlesnește asemenea situații?

Culmea ignoranței mi-au demonstrat-o două doamne trecute de 60 de ani, adică în deplină maturitate, care mi-au replicat cu un aer de seninătate, de ce vreau să mediatizez acest caz și nu mă duc să fac cumpărături în altă parte?

Așadar, iată o mică…mostră de opinie publică, care acceptă produse alterate oferite de comercianții anului 2024.

Dumitru VATAU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *