July 22, 2024

PNL a stabilit să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale într-o reuniune a partidului în care au fost analizate rezultatele alegerilor din 9 iunie şi perspectiva următoarelor scrutinuri din acest an, la care au participat liderii filialelor judeţene, alături de conducerea centrală, a anunţat, vineri, preşedintele partidului, Nicolae Ciucă.

„Am încheiat întâlnirea conducerii PNL cu preşedinţii de filială din întreaga ţară. Am avut o analiză a rezultatelor obţinute la alegerile locale şi europarlamentare. Am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la Biroul Electoral Central. Discutăm despre scorul politic al PNL, de peste 30%, şi un număr de 2,5 milioane de voturi. Folosesc acest prilej pentru a le mulţumi încă o dată românilor care au avut încredere şi au votat PNL şi le mulţumesc şi celor care nu au votat, fiind convins că, odată ce vom evolua în pregătirea şi derularea alegerilor următoare, vor cântări şi vor vedea toate realizările pe care PNL le-a realizat în administraţia locală şi la guvernare. (…) La final, am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare şi, în unanimitate, toţi preşedinţii de filială au susţinut ca PNL să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale”, a declarat Ciucă, după reuniunea desfăşurată la Poiana Braşov.

El a adăugat că, în continuare, PNL va participa la guvernare şi speră la „aceeaşi atitudine onestă şi de parteneriat politic” în coaliţie.

„Ca atare, de aici înainte, vom continua să asigurăm participarea PNL la guvernare. Sperăm în aceeaşi atitudine onestă şi de parteneriat politic, aşa cum l-am avut şi până acum, în coaliţie. Şi, desigur, tot ceea ce se va decide vizavi de data alegerilor vom analiza în coaliţie şi se va comunica public atunci când Guvernul va lua o decizie pe acest subiect”, a afirmat preşedintele liberalilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *