February 28, 2024

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului vă invită marți, 23 ianuarie 2024, începând cu ora 1900, la un eveniment cultural-aniversar găzduit de Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej va fi prezentat volumul omagial „LITURGHIE ȘI CULTURĂ. Perspective la timpul prezent”, dedicat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, la împlinirea a 75 de ani de viață. Lucrarea, coordonată de către Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul și apărută la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului, cuprinde texte semnate de intelectuali și oameni de cultură clujeni și bistrițeni, reprezentanți ai celor două județe ale eparhiei.

În cadrul serii vor lua cuvântul Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Horia Bădescu, poet, scriitor, eseist și diplomat, și Nicolae Turcan, conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Sesiunea omagială și evenimentul editorial vor fi completate cu un recital de harpă susținut de Alyssa Șipoș, elevă a Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, clasa prof. Delia Băcneanu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *