June 24, 2024

Cunoscute pentru plajele absolut superbe și pentru liniștea de care sunt înconjurate, Maldivele se numără printre destinațiile preferate de turiști în special în timpul sezonului rece la noi, atunci când acolo vremea este perfectă pentru relaxare.

Muzeul Național din Male

Probabil unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maldive, care reușește să adune într-un singur loc întreaga istorie și civilizație a insulelor este Muzeul Național din Male. Acestea este construit în așa fel încât să permită analizarea lor în cele mai corect mod posibil. Astfel, locația este locul perfect în care te poți adăposti de căldura de afară și în care vei putea primi o doză de cunoștințe cu privire la cultura de aici. Toate exponatele se găsesc dispuse pe 2 etaje, lăsându-se între ele suficient de mult spațiu, încât turiștii să poată analiza cu interes fiecare element și de asemenea, fiecare detaliu. Astfel, o vacanță în Maldive este prilejul perfect pentru cei care caută și aspectul educativ al acestora, nu doar pe cel referitor la experiențe noi.


Rezervația Biosferei Atolului Baa 

Cuprinzând un total de aproximativ 75 de insule, dintre care 13 sunt locuite, alte 10 sunt stațiuni de vacanță, Rezervația Atolului Baa este unul dintre acele locuri în care îți face plăcere să stai și să admiri ceea ce te înconjoară. Apa din această zonă poate ajunge și la 80 de metri, având deschidere către Oceanul Indian, ceea ce nu poate decât să fie beneficiu peisagistic.

Vechea Moschee de Vineri

Aceasta este cunoscută ca fiind  poate una dintre cele mai vechi din țară, datând din anul 1665. Moscheea reușește să fie un simbol al credinței și civilizației, care adună numeroși turiști curioși de cultura de aici. Desigur, aspectul ei este un alt motiv pentru care foarte multe persoane aleg să o viziteze, dat fiind faptul că este sculptată în piatră de coral. Cei ce doresc să viziteze moscheea, dar care nu aparțin de religia musulmană, sunt nevoiți să obțină permisiunea unui oficial al Ministerului Afacerilor Islamice. 

Zile relaxante la plajă

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii aleg să meargă în Maldive este referitor la plajele absolut superbe cu floră luxuriantă, care sunt de altfel cunoscute în toată lumea. Adevărate oaza de relaxare, plajele din această zonă sunt fascinante prin complexitatea lor, atât din punct de vedere natural cât și din perspectiva stării de bine pe care ți-o pun la dispoziție. Nisipul alb, liniștea și soarele strălucitor formează rețeta câștigătoare cu care fiecare dintre noi poate obține un concediu de neuitat. Totodată, acestea sunt perfecte și pentru cei care caută aventură și experiențe cu totul și totul noi, dat fiind numărul mare des sporturi nautice pe care le vei putea încerca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *