April 21, 2024

Eliberarea din funcţie a lui Iulian Fota, secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Iulian Fota se eliberează din funcţia de secretar de stat pentru afaceri strategice din
cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, se arată într-o decizie a premierului Marcel Ciolacu.

De asemenea, tot în Monitorul Oficial, a fost anunţată, prin decizia prim-ministrului, numirea Anei Cristina Tinca în aceeaşi funcţie de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

Iulian Fota a precizat miercuri că „decizia concedierii” sale de la MAE nu a venit de la prim-ministru şi nu este nici „o chestie de partid”.

„Premierul nu a jucat vreun rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fişei postului. Nu vedem situaţia României la fel, dar nu am ce să îi reproşez în relaţia cu mine. Decizia concedierii mele nu vine de la domnia sa. Şi eu procedam la fel, cât timp un ministru este mai aproape de domnia sa. Şi nu este nici o chestie de partid, PNL fiind mulţumit de prestaţia mea. În definitiv, lucrurile bune pe care le-am făcut se datorează şi sprijinului primit de la partid”, a scris Iulian Fota pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *