June 15, 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, la inaugurarea noului terminal de pasageri de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, că a trecut vremea abordărilor partizane, care, spune el, ani de zile a fragmentat societatea românească și care a scăzut șansele ca toate zonele din România să se dezvolte unitar.

Social democratul a arătat că trebuie lăsate diferende efemere și mizele mici să stea în calea unui viitor de succes pentru infrastructura românească. Sorin Grindeanu a spus că extinderea terminalului de pasageri de la Cluj-Napoca setează un nou standard de colaborare între autoritățile centrale și autoritățile locale, așa cum am spus și primul ministru mai devreme.

„Mă bucur să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră pentru a inaugura o nouă poveste de succes pentru infrastructura aeroportuară din România. După inaugurarea terminalului plecări de la Aeroportul internațional „Traian Vuia” din Timișoara, adăugăm pe lista aeroporturilor cu standarde Schengen și Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj. Extinderea acestei terminal de pasageri setează, dacă vreți, un nou standard de colaborare între autoritățile centrale și autoritățile locale. Proiectul a fost derulat și cu fonduri din Programul Operațional Infrastructură Mare, domnul director amintea mai devreme, dar subliniat contribuția locală, ceea ce înseamnă că aici activitatea economică e așezată pe baze corecte.

Reușim astăzi nu numai îmbunătățirea standardelor de operare ci o potențare pe orizontală a posibilităților de dezvoltare pentru această zonă. Pe scurt, un bun atractiv pentru investitori și pentru turiști din toate zonele, pentru a vizita această zonă deosebită a României. Această colaborare bazată pe acest dialog permanent între autoritățile locale și cele centrale dă de fapt măsura maturității celor care conduc în acest moment atât pe plan local cât și pe plan centrală. Dacă ne dorim o dezvoltare reală și performanțe economice de top trebuie să înțelegem odată pentru totdeauna că principala obligație a celor care conduc este să se raporteze permanent la interesele românilor. A trecut, dacă îmi permiteți, a trecut vremea abordărilor partizane care ani de zile a fragmentat societatea noastră și a scăzut șansele ca toate zonele din România să se dezvolte unitar. La Ministerul Transporturilor și Infrastructurii am pus accent în ultimii ani pe această colaborare pentru proiectele de interes major cu autoritățile locale. Împreună am reușit în ultima perioadă să modernizăm Aeroportul Timișoara, Aeroportul din Iași, din Tulcea, la Brașov. Cred că trebuie să continuăm împreună. Știu că trebuie să continuăm împreună în același tip de parteneriat de care vorbeam mai devreme. Nu cred că trebuie să lăsăm diferende efemere și mize mici să stea în calea unui viitor de succes pentru infrastructura românească, un viitor pe care românii îl așteaptă, îl doresc și de care până la urmă suntem responsabili cu toții. De aceea trebuie să rămânem consecvenți într-un interes, într-un parteneriat, dacă vreți, pentru interesul românilor”, a spus Grideanu.

Ministru Transporturilor a participat, miercuri, la evenimentul de inaugurare a extinderii Terminalului Plecări al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca. La inaugurare a mai luat parte premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *