June 15, 2024

 

O surpriză plăcută pentru industria cinematografică românească și pentru fanii tenisului din întreaga lume, documentarul „NASTY” despre viața și cariera legendarului tenismen Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes. Această veste încântătoare a fost confirmată de Tudor Giurgiu, unul dintre regizorii filmului, alături de Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu.

Programat să fie proiectat în secțiunea „Proiecții Speciale” din Programul Oficial al festivalului, NASTY își va împărtăși povestea fascinantă în cadrul unei platforme deosebite pentru filmele de calitate. Festivalul de la Cannes, cunoscut pentru aducerea pe covorul său roșu a unor staruri internaționale și a unor opere cinematografice remarcabile, va găzdui evenimentul între 14 și 25 mai pe Riviera Franceză.

Într-o declarație plină de entuziasm, Tudor Giurgiu a subliniat importanța acestei selecții pentru echipa din spatele documentarului și pentru promovarea internațională a poveștii lui Ilie Năstase. „Este extraordinar că NASTY a fost selecționat anul acesta la Cannes. În Franța, Ilie Năstase este la fel de iubit ca în România. Includerea documentarului în selecția festivalului este o recunoaștere a muncii noastre de echipă și o dovadă că poți fi selecționat la Cannes și cu un film care nu e neapărat în zona cinema-ului de autor. E un pas înainte și spre distribuția internațională a filmului, sper să fie văzut în toată lumea. I-am dat vestea și lui Ilie și s-a bucurat foarte tare.”

NASTY este o incursiune profundă în cariera și influența lui Ilie Năstase asupra tenisului mondial. Personalități marcante ale lumii tenisului precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike) contribuie la portretizarea complexă a acestui titan al sportului.

Documentarul și-a făcut debutul național pe 16 aprilie la Sala Palatului din București, unde peste 3000 de spectatori și invitați au avut privilegiul de a-l urmări alături de Ilie Năstase în persoană. Printre aceștia s-au numărat personalități de marcă din lumea sportului și a divertismentului, precum Ion Țiriac, Boris Becker, Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi.

Echipa din spatele filmului se află în plin turneu de promovare, având programate opriri în orașe importante din România, precum Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați și Brăila. Pentru detalii despre program și bilete, aceștia îi îndeamnă pe doritori să consulte platforma online a filmului.

Cu prezența sa la Festivalul de la Cannes, NASTY se afirmă ca o creație cinematografică de excepție, aducând lumii întregi o poveste captivantă despre perseverență, pasiune și triumf în fața provocărilor.

Mara A. MUNTEAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *