February 29, 2024

Dacă în următoarea perioadă doriți să plecați într-o mini-vacanță de Crăciun, poate că un city break în Budapesta nu este deloc o idee rea. De ce? Ei bine, pentru că în perioada sărbătorilor, vă puteți bucura de frumusețea pe care v-o poate oferi târgul de Crăciun din Budapesta. De asemenea, un city break în Budapestavă poate face să vă bucurați și de frumusețea unui oraș traversat de fluviul Dunărea și atracțiile ce rezultă în urma lor.

Budapesta, capitala Ungariei, este considerată de mulți turiști un oraș minunat, nu numai că acest oraș frumos este una dintre cele mai importante metropole din Europa de Est, dar găzduiește și numeroase situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Deși oamenii au trăit aici încă din epoca de piatră, acest oraș istoric a luat ființă oficial abia în 1872, odată cu fuziunea a trei orașe anterior independente: Old Buda (Óbuda), Buda și Pest. După fuziune, a devenit centrul administrativ, comercial și industrial al Ungariei.


Traversat de fluviul Dunărea, Budapesta este renumită pentru izvoarele sale termale , dintre care unele au fost folosite în scopuri terapeutice încă din preistorie. De fapt, Budapesta are atât de multe locuri de văzut, încât veți dori să petreceți cel puțin câteva zile explorând acest oraș dinamic. Atracțiile populare variază de la arhitectură impresionantă și amintiri emoționante ale istoriei secolului al XX-lea, până la scena culturală și de divertisment vibrantă. Totodată, Budapesta este un paradis pentru cumpărători de la mărfuri tradiționale și produse alimentare disponibile la marea veche hală a pieței centrale până la strada Vaci, remarcată pentru multitudinea sa de magazine de lux și branduri mari.

Oricare ar fi preferințele de vizitare a obiectivelor turistice, profitați la maximum de un city break în Budapesta, folosindu-vă de ghidul nostru cu cele mai importante atracții turistice din Budapesta.

Un punct culminant al unei plimbări pe frumoasele străzi pietruite din Budapesta este zona din jurul clădirii Parlamentului, plăcută din punct de vedere arhitectural a țării. Alături de vecinii săi, Muzeul de Etnografie și Ministerul Agriculturii, este poate unul dintre cele mai atractive cartiere ale orașului din punct de vedere arhitectural. Tururile cu ghid durează aproximativ 45 de minute și sunt disponibile ori de câte ori guvernul nu este în ședință și includ multe dintre atracțiile clădirii, cum ar fi holul principal de intrare, diverse alte holuri și bijuteriile coroanei maghiare.  Toate acestea le puteți vedea alegând un city break în Budapesta, cu Fabrica de Vacanțe.

Bazilica Sf. Ștefan din Budapesta este o atracție populară pentru arhitectura sa impresionantă, frumusețea interiorului și vederile panoramice de la cupola, pe care merită să le vedeți cu prilejul acestui city break în Budapesta. Catedrala este dedicată Sfântului Ștefan, sfântul rege al Ungariei și întemeietorul statului maghiar, iar construcția a început în 1851, dar după mai multe eșecuri în construcție – inclusiv prăbușirea domului său neterminat – și nu a fost dedicată decât abia în ​​anul 1905.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *