July 23, 2024

În 6 unități de învățământ din județul Cluj elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională nu au reușit să obțină o medie egală sau mai mare de 5. Aceste școli sunt din mediul rural. 

De asemenea, într-o școală din Cluj-Napoca un singur elev care s-a prezentat la examen a reușit să ia notă mai mare de cinci.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației, din cei 5112 elevi clujeni care s-au prezentat la Evaluarea Națională 732 de absolvenți au luat medie mai mică de cinci. De asemenea, 164 de elevi care au terminat clasa a VIII-a nu au participat să susțină probele la română și matematică.

Sun școli din județ unde elevii care au participat la Evaluarea Națională nu au reușit să obțină o medie egală sau mai mare cu cinci. Este vorba de Școala Profesională Poiana din Turda. Aici, cea mai mare medie a fost 4,35 iar cea mai mică 1,80. S-au mai aflat în această situație Școala Samus din Cluj-Napoca. Unitatea de învățământ oferă instruire teoretică și practică elevilor cu cerințe educative speciale pe nivelurile educaționale – gimnaziu, școală profesională – însoțită de servicii educaționale. Aici se școlarizează anual un număr de aproximativ 300 de elevi cu deficiență mintală ușoară și moderată, respectiv cu deficiență de auz.

Pe listă mai apar Școala Gimnazială din Palatca și Școala Gimnazială din Suatu. În aceeași situație se află Școala din Satul Cutca-Sânmartin, Școala Gimnazială din Cara, comuna Cojocna.

O altă situație interesantă se află la Școala Traian Dârjan din Cluj-Napoca unde din cei 20 de candidați unul singur a luat medie egală sau mai mare cu cinci.

Totodată, din datele prezentate de Minister reiese că trei elevi din județ au avut doar punctul din oficiu la matematică.

Rezultatele finale de după contestații vor fi afișate marți, 4 iulie 2023.

Media generală de admitere se calculează considerând 100% media de la examenul de Evaluare Națională 2024.

Indiferent de medie, elevii care au susţinut toate probele examenului se vor putea înscrie la liceu, cei care nu au susţinut evaluarea putând alege filiera vocaţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *