February 29, 2024

Pe parcursul anului 2023, personalul aeronavigant al Unității Specială de Aviație Cluj-Napoca a executat un număr de 778 ore de zbor cu elicopterele aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviație (I.G.Av), îndeplinind misiuni de zbor în deplină securitate aeronautică.

De asemenea, în anul 2023 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au realizat 471 de misiuni de salvare, se arată într-un comunicat transmis de către Unitatea Specială de Aviație.

Citând același comunicat, echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 383 persoane. Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 335 intervenții, Brașov – 46 intervenții, Mureș – 40 intervenții, Caransebeș – 46 intervenții, Arad – 3 intervenții, București – 1 intervenție. Astfel, în 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de 570 ore de zbor. Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 1235 misiuni aeriene în anul 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică. În ceea ce privește instruirea în zbor în 2023, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj- Napoca s-au instruit în zbor 91 ore pentru menţinerea sau obţinerea calificărilor şi specializărilor necesare pentru activitatea de zbor. Personalul aeronavigant al unității a efectuat 138 ore de zbor în misiuni operaționale, cu aeronavele I.G.Av., în sprijinul altor structuri din cadrul M.A.I.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *