June 20, 2024

Lotul reprezentativ al Inspectoratul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ÔÇ×Avram IancuÔÇŁ al jude╚Ťului Cluj (ISU) a ocupat locul I la Etapa Zonal─â a Concursului de Descarcerare. De asemenea, sergent-major Magdalena Hetea a fost desemnat─â cel mai bun comandant de echipaj, iar plutonier Marian Tofana ╚Öi plutonier Adelin Cseke au luat premiul pentru cea mai bun─â echip─â de servan╚Ťi. ÔÇ×Am ar─âtat c─â ╚Ötim s─â lucr─âm ├«mpreun─â, s─â ne sprijinim ├«n momentele dificile ╚Öi s─â lu─âm cele mai bune decizii.ÔÇŁ, anun╚Ť─â reprezentan╚Ťii ISU Cluj.

Totodat─â, la proba de Acordare a Primului Ajutor Calificat locul doi a fost ocupat tot de un echipaj al ISU Cluj.

Reamintim faptul c─â Inspectoratul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ÔÇ×Avram IancuÔÇŁ al jude╚Ťului Cluj a organizat, ├«n perioada 30-31 mai 2024, la Cluj, Etapa Zonal─â a Concursului Na╚Ťional de Descarcerare ╚Öi Acordare a Primului Ajutor Calificat. ├Än cadrul concursului s-au ├«ntrecut echipe de pompieri ╚Öi paramedici SMURD din Serviciile de Urgen╚Ť─â profesioniste ale jude╚Ťelor Cluj, Bihor, Bistri╚Ťa-N─âs─âud, S─âlaj, Satu Mare ╚Öi Maramure╚Ö.

Echipajele participante au avut de trecut dou─â probe ÔÇ×Descarcerarea din vehiculeÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×Acordarea primului ajutor calificatÔÇŁ prin care salvatorii ╚Öi-au testat deprinderile practice, f─âc├ónd fa╚Ť─â diferitelor scenarii de accidente rutiere grave.

La prima prob─â, cea de descarcerare, echipajul alc─âtuit din cinci pompieri, a fost evaluat de c─âtre speciali╚Öti din cadrul Inspectoratelor pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â din jude╚Ťele Ia╚Öi, Mure╚Ö ╚Öi Olt dup─â comanda interven╚Ťiei, siguran╚Ťa, tehnicile de descarcerare, ├«ngrijirea prespitaliceasc─â, folosirea eficient─â a echipamentului sau identificarea celor mai bune tehnici de descarcerare.

Echipa de acordare a primului ajutor calificat┬á format─â din trei pompieri paramedici a fost jurizat─â de personalul din cadrul UPU SMURD Cluj, respectiv Inspectoratele pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â din jude╚Ťele D├ómbovi╚Ťa ╚Öi Cara╚Ö Severin urm─ârindu-se┬á aplicarea ╚Öi respectarea ├«ntocmai a protocolului cu privire la pacien╚Ťii traumatiza╚Ťi.┬á

 

Tia SÎRCA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *