June 20, 2024

Trei persoane au fost arestate pentru 30 de zile, iar o a patra a fost pusă sub control judiciar pentru operaţiuni cu droguri de risc şi mare risc, fiind acuzate că în perioada ultimilor doi ani ar fi vândut substanţele către consumatori din judeţul Cluj.

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj – Napoca, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracţională a 4 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deţinere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc şi de mare risc. Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în perioada 2023 – mai 2024, acestea ar fi procurat, deţinut, manipulat, intermediat şi vândut către consumatori din judeţul Cluj diferite cantităţi de droguri de risc (canabis), mare risc (3 – CMC cunoscut sub denumirea de cristal şi 4-CMC), precum şi substanţe psihoactive, pentru sume cuprinse între 400 şi 5.000 de lei”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj transmisă vineri.

Potrivit sursei citate, în urma a 12 percheziţii domiciliare efectuate, în municipiul Cluj – Napoca şi comunele Floreşti şi Sânpaul, au fost descoperite şi ridicate cantităţi de droguri de risc şi mare risc, o parte ambalate în plicuri de tip auto sigilant, obiecte purtând urme de substanţă, grindere şi cântare electronice, sume de bani în lei şi euro, precum şi alte mijloace de probă.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au reţinut cele patru persoane joi, iar vineri a fost a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj. Acesta a admis propunerea de arestare preventivă a trei dintre persoane, pentru 30 de zile, iar faţă de a patra persoană, procurorii au dispus măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, mai precizează sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *