June 16, 2024

Meciul de handbal Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti, din etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale a inaugurat, duminică, noua sală Turda Arena, de 3.165 locuri.

După un meci extraordinar, cele două formații au încheiat la egalitate, scor 35-35, gazdele conducând la pauză pe tabela de marcaj, scor 17-16,  în contextul în care Dinamo București, campioana României, a obținut în acest sezon 22 de victorii din tot atâtea meciuri, și e neînvinsă în Liga Zimbrilor de mai bine de doi ani.

Pentru Turda au marcat: Thalmaier (7), T.Pințoiu (6), Ghiță (6), Vereș (5), Hanțaru (5), Vojvodic (3), Talas (2) și Lazăr (1)

În urma acestui rezultat, Dinamo continuă să fie lider în Liga Zimbrilor, după 23 de meciuri, cu 67 de puncte, iar Potaissa Turda rămâne pe locul patru în clasament, cu 43 de puncte.

În celelalte partide ale rundei s-au înregistrat rezultatele: CSM Bucureşti – ”U” Cluj 31-22, CSM Sighişoara – HC Buzău 29-29, CSM Constanţa – CSU Suceava 35-26.

„Turda Arena” a costat 23 de milioane de euro şi este omologată pentru mai multe sporturi la nivel internaţional.

„Marcăm o investiţie de 23 milioane de euro, este una din cele şase săli de un asemenea nivel din România, dar singura care nu se află într-o reşedinţă de judeţ. Alături de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca sper să putem organiza diferite competiţii europene şi mondiale”, a precizat primarul din Turda, Cristian Matei, la prezentarea oficială a noii arene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *