June 25, 2024

 

Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca devine din nou locul în care istoria teatrală românească prinde viață prin intermediul proiectului cultural „Față-Verso. O poveste de teatru”. A doua ediție a acestui eveniment se va desfășura marți, 11 iunie 2024, de la ora 19:00, în Sala Euphorion, având-o ca invitată specială pe îndrăgita actriță Catrinel Dumitrescu.

O seară de poveste cu Catrinel Dumitrescu

Catrinel Dumitrescu, o figură emblematică a teatrului românesc, va împărtăși publicului momente inedite și emoționante din cariera sa de aproape cinci decenii. Născută la Brăila și absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică în 1979, la clasa maestrului Octavian Cotescu, Catrinel Dumitrescu a debutat la Teatrul Național Cluj-Napoca, unde a activat până în 1990. Ulterior, a devenit parte a trupei Teatrului Nottara, continuându-și parcursul artistic în numeroase producții teatrale și cinematografice.

Un eveniment multisenzorial

Moderată de actrița Narcisa Pintea, întâlnirea va fi acompaniată de cvartetul de coarde format din Diana Man (vioară), Teodora Buia (vioară), Mihai Oșvat (violoncel) și Daniel Demian (violă), sub conducerea muzicală a lui Rareș Munthiu. Coloana sonoră a serii va reconstitui atmosfera diverselor etape ale vieții și carierei Catrinel Dumitrescu, integrând melodii familiare din repertoriul internațional care vor rezona cu tonurile când vesele, când nostalgice ale povestirilor actriței.

O privire în culisele istoriei teatrale

Proiectul „Față-Verso. O poveste de teatru” urmărește să aducă în fața publicului clujean personalități teatrale de seamă, reconstituind, prin poveștile lor și documentele de arhivă, episoade uitate sau necunoscute ale teatrului românesc. Sub coordonarea Narcisei Pintea, spectacolul-eveniment este structurat în două acte și dezvăluie destine artistice și vieți dedicate scenei, oferind o perspectivă captivantă atât asupra gloriei din fața cortinei, cât și asupra eforturilor din spatele acesteia.

Sprijin și colaborare culturală

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și sub egida Asociației Top Art N&A, demonstrând încă o dată importanța susținerii culturii și a memoriei artistice în comunitatea locală.

„Față-Verso. O poveste de teatru” nu este doar un simplu spectacol, ci o experiență culturală care îmbină muzica, istoria și povestea personală într-o seară de neuitat. A doua ediție promite să fie un moment de reflecție și celebrare a artei teatrale, aducând la lumină amintiri prețioase și lecții de viață ale unei actrițe de renume. Invităm toți iubitorii de teatru să participe la acest eveniment unic, pentru a retrăi alături de Catrinel Dumitrescu momentele de glorie ale teatrului românesc.

Mara A. MUNTEAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *