July 25, 2024

Deputatul PNL, Sabin Sărmaș, a prezentat vineri motivele care îl determină să intre în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.

„Voi candida la Primăria Cluj-Napoca din partea Partidului Clujenilor Invizibili, care este o stare de fapt și de spirit de câțiva ani. Este un partid al oamenilor nevăzuți și neauziți, care din 2016 erau zeci de mii și care duc Clujul în spate, cu rele sau mai puțin rele. Voi sunteți cei care nu vă permiteți din salariul pe care îl aveți să ieșiți la restaurant în cel mai scump oraș din țară, care alergați după 3 job-uri să vă permiteți un concediu în Bulgaria, care vă plătiți cu greu iarna facturile, care stați ore în cozi neterminale de mașini, sunteți mamele care navighează cu cărucioarele pe trotuare ieșind pe carosabil.

Și cu toate astea nu plecați, pentru că nu aveți unde pleca, pentru că ați fost aici înainte de bunăstarea lui Boc, care ne-a sărăcit pe toți. Nu aveți de ce să plecați, ei ar trebui să plece, nu voi”, a declarat, vineri, deputatul Sabin Sărmaș

Sabin Sărmaș a spus că va candida independent însă cu toate acestea nu va demisiona din PNL.

„Ați văzut vreun lider național de la nivel central care să spună să plec din PNL? Atâta timp cât PNL nu mă exclude, înseamnă că mă susține. Dacă la nivel național partidul va face asta, atunci este decizia domnului Boc. Până atunci, sunt cel care a încercat, în măsura poziției pe care am avut-o, să apăr aceste valori liberale. Sunt voci în Partidul Național Liberal care nu sunt bucuroase de ceea ce se întâmplă în partid. Sunt oameni în PNL apropiați de actualul primar Emil Boc care mă sună și îmi fac declarații de dragoste. Sunt colegi în conducerea partidului care aprobă gestul pe care îl fac. Este același curent și în PNL, ce simțim și în Cluj, că la un moment dat este suficient, că ai nevoie de altceva. Cum Clujul consideră că are nevoie de altceva așa și în partid e aceeași senzație. E punctul în care dai cu capul de tavan (…) Este greu să ajungi în politică ca după patru ani, cu un plan, să pleci acasă cu mulțumesc excelență, mulțumesc maestre, cum se întâmplă acum la Cluj”, a explicat Sabin Sărmaș.

El a spus că așteaptă de la Emil Boc să dea asigurări că vrea să candideze în 2024 ca să-și ducă mandatul până la capăt, în 2028.

„Nu am văzut niciodată o declarație a domnului Boc în care să spună că nu plec și că îmi duc mandatul până la capăt”, a spus Sărmaș, precizând că Clujul fără o alternativă se va scufunda. „Se va ajunge să nu se mai poată trăi. Avem cel mai scump coș alimentar din orașul nostru”, a spus Sărmaș.

Liberalul a spus că are aceeași vârstă pe care Emil Boc o avea când a câștigat primul mandat de primar iar până acum a reușit să înființeze Autoritatea pentru Digitalizarea României, a condus cea mai mare Conferință internațională pe care România a condus-o vreodată și este membru în cea mai dinamică comisie din Parlamentul Românie.

„Emil Boc nu avea această experiență când și-a început mandatul de primar”, a punctat Sărmaș.

Cosmin PURIȘ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *