June 15, 2024

Cu prilejul Zilelor Clujului, clujenii vor putea admira tehnica de intervenție a pompierilor clujeni, vor învăța lecții de prim-ajutor și vor admira o expoziție dedicată salvatorilor. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj organizează o serie de activități interactive, în cadrul evenimentului „Zilele Clujului”, ediția 2024. Pompierii clujeni vor fi prezenți vineri, 31 mai 2024, la Turnul Pompierilor, situat pe strada Tipografiei din Cluj-Napoca. Cu această ocazie, cei mici, dar și cei mari, vor putea admira tehnica de intervenție a salvatorilor clujeni, fiind pregătite de către pompieri numeroase ateliere inedite. Totodată, paramedicii și voluntarii SMURD le vor preda celor interesați lecții gratuite de prim-ajutor. Activitățile se vor desfășura în intervalul orar 08.00 –15.00, nefiind necesară o înscriere prealabilă. 

Tot vineri, cu începere de la ora 11.00, va avea loc, la Turnul Pompierilor, vernisajul expoziției „Și cei mai curajoși au fost cândva copii”. „În contextul Zilei Copilului, unitatea noastră, a realizat, în colaborare cu Centrul de Cultură Urbană din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, o serie de tablouri care înfățișează chipurile salvatorilor clujeni din două epoci diferite: copilăria și momentul prezent. Portretele au fost realizate de către fotograful Manases Sándor, iar fiecare imagine va spune povestea celor care își riscă viața în fiecare zi pentru semenii noștri.”, declară organizatorii.

 Astfel, vor fi expuse 18 tablouri cu pompieri de la toate subunitățile de intervenție ale ISU Cluj. De asemenea, la fiecare etaj al Turnului Pompierilor vor fi prezentate obiecte și echipamente folosite de către pompieri de-a lungul timpului. Expoziția va fi deschisă la Turnul Pompierilor până în data de 17 iunie 2024, cu următorul program de vizitare: luni – miercuri – 10.00 – 20.00; joi – 10.00 – 23.00; vineri – 09.00 – 20.00; sâmbătă –duminică – 10.00 – 20.00.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *