April 25, 2024

Profesorul dr. Dan C. Vodnar a fost ales luni președinte al Senatului Universității de științe Agricole și Medicină Veterinară pentru un mandat de patru ani.

Dan Vodnar a fost singurul candidat pentru funcția de președinte al Senatului USAMV, obținând votul a 39 de voturi din totalul de 42 exprimate. Până în prezent, universitarul a ocupat funcția de prorector Cercetare în cadrul USAMV. El este profesor de Gastronomie moleculară și Biotehnologii alimentare la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Calitățile sale didactice au fost răsplătite an de an cu diplome de excelență și distincții precum ”asistentul anului”, ”conferențiarul anului”, iar din 2018, profesorul anului, titlu ”câștigat” inclusiv pentru 2020.

Dan Vodnar figurează în topul Top World Ranking of Scientists 2%, realizat de Universitatea Stanford (California, SUA), împreună cu Editura Elsevier și cu organizația de cercetare științifică SciTech Strategies, ca fiind printre cei mai citați din lume. Din România se află în acest top 238 de cercetători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *