February 29, 2024

Aproape 250 de câini de la adăpostul din Cluj-Napoca administrat de RADP s-au ales cu un stăpân pe parcursul anului trecut iar programul „Adopt un câine” va continua și în 2024.

Clujenii care doresc să adopte câini fără stăpân de la adăpostul cu sute de patrupede de pe strada Bobâlnei din Cluj-Napoca pot vizita Centrul în fiecare zi de miercuri între orele 7 și 17 și sâmbătă între orele 7 și 11.

Mai mult, pentru a promova adopția de câini din cadrul centrului în fiecare sâmbătă, în piața de vechituri vor fi prezentate informații despre cum se poate obține un astfel de animal din cadrul centrului.
Astfel, vor fi distribuite pliante către cetățeni cu actele necesare adopției, se vor purta discuții cu cetățenii de către un medic din cadrul centrului.

Serviciul Public de Ecarisaj din Municipiul Cluj-Napoca este administrat de RADP și are peste 300 de câini, pregătiți să fie oricând adoptați.

Viceprimarul Dan Tarcea spune că scopul Centrului de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân constă în stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului și pierderii câinilor, recuperarea câinilor pierduți, promovarea deținerii responsabile a câinilor, siguranța cetățenilor și condiții de bunăstare a animalelor.

În prezent capacitatea centrului este de 312 locuri de cazare, fiind structurat pa 5 module separate, dupa cum urmează: adăpostul 1- 94 boxe individuale, + 10 boxe comune cu 4 locuri fiecare; adăpostul 2 – 60 boxe individuale; adăpostul 3 – 60 boxe individuale; adăpostul 4- 32 boxe individuale; adăpostul 5 – 9 boxe pentru carantină (animale bolnave), 9 boxe izolator ( pentru animalele suspecte do rabie); 2 țarcuri exterioare pentru pui cu capacitate variabila, în funcție de talia câinelui, între 4 și 10 locuri

Potrivit oferite de viceprimarul Dan Tarcea, anul trecut au fost capturați 270 de câini iar 182 au fost sterilizați. Totodată, 245 de patrupede au fost adoptate iar 35 au fost revendicați de proprietari. S-au mai administrat 449 de vacciri antirabice și 210 de vaccinări polivalente. S-au mai făcut 210 deparazitări interne, 179 de deparazitări externe și 248 de microcipări. La finalul anului trecut în adăpost erau 318 câini.

Pagina web a centrului este www.centru-caini.radpcj.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *