June 25, 2024

Consiliul Jude╚Ťean Cluj a emis autoriza╚Ťia de construire necesar─â demar─ârii lucr─ârilor de modernizare a cca. 5,8 km de drumuri comunale ╚Öi vicinale de pe raza a trei localit─â╚Ťi apar╚Ťin─âtoare ale comunei Ciucea: V├ón─âtori, Calea Lat─â ╚Öi Ciucea.

Investi╚Ťia prevede modernizarea, ├«n profunzime, a nu mai pu╚Ťin de opt str─âzi situate pe teritoriul comunei Ciucea: D├ómbul Jderii, Drum Dilica ╚Öi Dude-zomp din localitatea Ciucea; P─âr─âuanu ╚Öi Tania din localitatea Calea Lat─â; Nelu Oniuschi I ╚Öi II, Blid─âreasa din localitatea V├ón─âtori.

├Än prezent, str─âzile vizate de lucr─âri se prezint─â ├«ntr-o stare de degradare, cu gropi ╚Öi denivel─âri, cu ╚Öan╚Ťuri colmatate sau chiar inexistente, dar ╚Öi cu pode╚Ťe ├«nfundate. Pentru rezolvarea acestei situa╚Ťii ╚Öi aducerea acestor drumuri la o stare tehnic─â corespunz─âtoare unei deplas─âri ├«n siguran╚Ť─â a vehiculelor ╚Öi pietonilor, Prim─âria comunei Ciucea a ini╚Ťiat un proiect de modernizare a ├«ntregului sistem rutier. ├Än plus, vor fi realizate ╚Öi lucr─âri de scurgere ╚Öi evacuare a apelor, decolmatarea ╚Öi construirea de noi pode╚Ťe, dar ╚Öi amenajarea de accese la propriet─â╚Ťi.

Lucr─ârile, ├«n valoare total─â de 6.615.171 lei, sunt finan╚Ťate prin intermediul Programului na╚Ťional de dezvoltare a infrastructurii locale ÔÇ×Anghel SalignyÔÇŁ.

ÔÇ×Sus╚Ťinem toate proiectele demarate de autorit─â╚Ťile locale care vizeaz─â ├«mbun─ât─â╚Ťirea condi╚Ťiilor de via╚Ť─â ╚Öi locuire a clujenilor. Asfaltarea celor opt str─âzi ╚Öi uli╚Ťe este foarte important─â pentru cet─â╚Ťeni, motiv pentru care lucr─ârile de execu╚Ťie vor debuta ├«n perioada imediat urm─âtoare, respectiv ├«n cursul lunii iunie, dup─â ├«ncheierea contractului de execu╚Ťie ╚Öi emiterea ordinului de ├«ncepereÔÇŁ, a declarat Alin Ti╚Öe, pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Cluj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *