June 20, 2024

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMF) Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, a fost prezentă în perioada 27-29 mai 2024 la Universitatea Reykjavik din Islanda, unde a avut loc Întâlnirea Consiliului Rectorilor din cadrul Neurotech EU – The European University of Brain and Technology. 

Potrivit reprezentanților UMF, întâlnirea a presupus desfășurarea unui simpozion pe tema „Către transdisciplinaritate în investigarea bolilor neurologice” și a unor sesiuni dedicate evaluării progresului fiecărui pachet de lucru și dezvoltării strategiilor pentru îndeplinirea obiectivelor din cadrul proiectului Neurotech EU. Sesiunile comune au reprezentat un prilej de schimb de idei și soluții, aliniate cu principiile și valorile NeurotechEU.

NeurotechEU promovează dobândirea de noi competențe, cercetarea și inovarea în neuroștiințe, alături de cele opt dimensiuni ale neurotehnologiei, transformând conceptul de Educație Continuă (Lifelong Learning) într-un pilon fundamental al proiectului.  NeurotechEU urmărește să dezvolte personalizarea în educație, învățământul hibrid, formarea bazată pe experiență și cercetarea în echipă. 

Alături de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj- Napoca (România), din consorțiul  NeurotechEU fac parte instituții prestigioase din Europa precum: Universitatea Radboud (Țătrile de Jos), Karolinska Institutet (Suedia),  Universitatea din Bonn (Germania), Universitatea Miguel Hernández (Spania), , Universitatea Boğaziçi (Turcia), Universitatea din Lille (Franța) și Universitatea din Rejkyavik (Islanda).

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *