July 22, 2024

Baschetul este unul dintre sporturile populare în România. L-aș include chiar într-un top 3, după fotbal și tenis. Principala competiție pe care pariază milioane de oameni din întreaga lume este NBA, campionatul nord-american de baschet.În Europa la nivelul echipelor de club Euroliga este atracția pariorilor, dar și meciurile din campionate precum Spania, Italia sau Franța se regăsesc și ele des pe biletele celor pasionați de acest sport.
Dacă vrei să joci și tu ponturi pariuri pe meciuri de baschet citește informațiile prezentate în continuare. Vei afla ce trebui să faci pentru a avea șanse de câștig.

Analizează corect meciul 

Mulți pariori analizează meciurile superficial. Aceștia se uită pe clasamente, apoi pe ultimele rezultate. Eventual mai aruncă o privire și peste disputele directe precedente. Aceasta este analiza făcută de o mare parte dintre cei care pariază pe baschet.
Aceste date sunt importante, dar nu trebuie să le ai doar pe ele în vedere. Foarte important este să știi și ce jucători sunt accidentați. Fiind un sport în care evoluează 6 jucători o absență va conta mai mult decât la fotbal. Trebuie să știi, în cazul în care un jucător important absentează, dacă înlocuitorul său este la nivelul titularului.
După aceea trebuie să urmărești și cât au jucat principalii jucători în ultimele partide. Mai ales în NBA, unde o echipă poate juca și 4 meciuri într-o săptămână. Dacă un jucător important de la o echipă din NBA a jucat 3 meciuri în 4-5 zile s-ar putea ca la următorul meci, dacă n-a avut pauză suficientă, fie să fie obosit, fie antrenorul să-l menajeze și să dea și altora minute.

Ține cont de momentul în care are loc meciul

Are legătură parțial cu analiza meciului, dar este ceva ce trebuie abordat separat. Trebuie să ai în vedere două aspecte. Cu cine a jucat echipa ultima dată și cu cine va juca în meciul viitor.
Acest aspect are relevanță foarte mare. Dacă o echipă a jucat cu 2 zile în urmă în Euroligă sau Euro Cup s-ar putea ca în campionat să menajeze jucătorii importanți, mai ales dacă adversarul va fi unul facil. Pe de altă parte, dacă o echipă va avea peste 2-3 zile un meci tare în Euroligă sau Euro Cup s-ar putea ca în meciul din campionat să nu forțeze foarte mult.

Nu te lăsa păcălit de cote 

Unele echipe puternice vor fi mari favorite în meciurile dezechilibrate din campionat. Vom fi tentați să mizăm pe victoriile acestor echipe la diferențe mari de puncte. Dar până la urmă o victorie este tot o victorie și dacă e obținută și la 5 puncte și 20 de puncte.
În condițiile în care o echipă favorită primește la victorie cota 1.03 va primi cote mai bune pentru handicapuri mari (-15,5 sau chiar -20,5). După cum spuneam chiar dacă teoretic ar putea câștiga astfel este posibil ca unele echipe să nu forțeze. De aceea nu trebuie să te lași păcălit de cote.
Ține cont de sfaturile precedente și șansele tale de a obține câștiguri din pariurile pe baschet vor fi mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *