June 25, 2024

Conferința anuală a orașelor Eurocities s-a încheiat vineri la Cluj-Napoca, fiind pentru prima dată când un oraș din Europa de Est găzduiește acest eveniment.

Cu această ocazie, primarul Emil Boc le-a transmis celor prezenți că e nevoie de o abordare umanistică în contextul dezvoltării inteligenței artificiale.

„Dragi colegi, nu am cuvinte să exprim cât de recunoscător sunt pentru prezența dumneavoastră în Cluj-Napoca, care ne demonstrează că Cluj-Napoca este Europa și viceversa. În contextul dezvoltării inteligenței artificiale, consider că este esențial să adoptăm o abordare umanistică sau filosofică. Aici, la Cluj-Napoca, avem un loc deosebit de unic, unde putem edificii gotice și medievale, dar și construcții moderne. (aici a enumerat toate bisericile din cluj și a atenționat asupra faptului că există biserici luterane, catolice, dar nu am auzit prea bine tot). Clujul reunește un mix cultural remarcabil, unde Estul se întâlnește cu Vestul.

Am fost profund impresionat de calitatea conferințelor și dezbaterilor din cadrul Eurocities, precum și de implicarea dumneavoastră și de concentrarea pe principala temă, care este, desigur, despre alegerile europene și rolul nostru și locul nostru în Europa. Succesul nostru este al dumneavoastră; suntem interconectați. Mesajul nostru este să colaborăm în continuare . Networkingul creat aici a fost minunat și am învățat atât de multe unii de la alții.

Vă mulțumim că ați participat la deschiderea Zilelor Clujului și vă invităm să rămâneți pe tot parcursul acestora. Sperăm să vă simțiți ca acasă aici, la Cluj, de ori unde ați fi și vă mulțumim pentru contribuție”, a transmis Boc.

Eurocities este o rețea Europeană din care Cluj-Napoca face parte, alături de peste 200 de orașe din 38 de țări. Scopul organizației este de a crea procese colaborative între orașele membre, oferind platforma necesară pentru ca reprezentanții locali să facă schimb de experiențe și bune practici.

Conferința din acest an a constituit o platformă unică pentru împărtășirea experiențelor și modelarea viitorului orașelor europene în următorii cinci ani. Evenimentul a reunit primari din 118 oraşe din Europa şi, de asemenea, a oferit posibilitatea de conectare între diverse administraţii locale din Europa.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *