July 20, 2024

Studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au fost distinși sâmbătă, 22 iunie 2024, în cadrul festivității de premiere care a marcat încheierea celei de-a 15-a ediții a Concursului Anual al Studenților Arhitecți (CASA), organizat la Debrecen, Ungaria, anunță reprezentanții UTCN într-un comunicat de presă.

Citând aceleași surse, premierea s-a desfășurat în noile ateliere ale Departamentului de Arhitectură din cadrul Universității din Debrecen, participantă în cadrul competiției, realizatoare a temei de concurs și gazdă a ediției din 2024. Din totalul de 148 de proiecte înscrise în cadrul concursului, juriul internațional, compus din arhitecții Előd Golicza, Noémi Soltész și Katharina Tielsch, a ales un număr de 20 de proiecte finaliste. În acordarea premiilor juriul nu a folosit ierarhia clasică (cu locul I, locul II etc.), ci a apreciat diversitatea abordărilor, menționând cinci proiecte care s-au distins prin unicitatea lor.

Potrivit comunicatului, la concursul de la Debrecen, UTCN a avut opt echipe finaliste care au fost compuse din studenții: Karina Crauciuc; Andreea Cărăușu și Sabrina Dâscă; Antonia Baboș și Elisabeta Acsinte; Silviu Mitocaru și Ana Moțățăianu; Andreea Coman și Romina Ciont; Andreea Halip și Ștefan Barabulă; Rareș Cuc și Roberta Timu; Bianca Stoichiță, dar și din studenții Julia Debre și Diana Nodiș, echipa care s-a alăturat grupului select de cinci proiecte distinse pentru unicitatea lor.

De asemenea, sponsorul concursului, compania ALLBIM NET, a acordat un set de premii speciale: All Plan Special Prize și Lumion Special Prize, studenții clujeni evidențiindu-se și aici. Cei distinși la aceste categorii au fost: Denisa Boroica, Angela Sîrbe și Denis Solovăstru, precizează reprezentanții UTCN.

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată la festivitatea de premiere de o delegație compusă din cadrele didactice ș.l. dr. arh. Paul-Mihai Moldovan, asist. drd. arh. Cătălin-Lucian Pop și studenții Karina Crauciuc, Andreea Cărăușu, Sabrina Dâscă, Antonia Baboș, Elisabeta Acsinte, Silviu Mitocaru, Ana Moțățăianu, Andreea Coman, Romina Ciont, Andreea Halip, Julia Debre, Diana Nodiș, Denis Solovăstru, Clara Cazac și Simina Griga.

Totodată, la festivitate au luat parte studenți și îndrumători de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, Departamentul de Arhitectură al Universității din Oradea și Departamentul de Arhitectură al Facultății de Inginerie din Debrecen.

sursă foto: pagina socializare UTCN

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *