May 23, 2024

Alianța pentru Unirea Românilor este în ultima vreme destinația traseiștilor politici. Tot mai mai multe persoane care până acum au avut experiențe în alte formațiuni politice aleg să se înscrie în partidul condus de George Simion.

Astfel, la Cluj în ultimele zile mai mulți aleși locali au trecut în tabăra AUR și se așteaptă ca în perioada următoare și alți aleși să se reunească sub umbrela organizației de la Cluj condusă de Cristian Șipoș.

AUR s-a dorit a fi o alternativă la actuala clasă politică. Dar cu toate acestea, formațiunea condusă de George Simion acceptă cât mai mulți membri de la alte formațiuni politice.

Printre cei care au ales să activeze în Alianța pentru Unitatea Românilor se numără circara de la PSD, consilierul local Anca Ciubăncan. Aceasta a fost aleasă în deliberativul local pe listele PSD iar anul trecut, în luna martie, a fost artizana unui scandal de neconceput. Anca Ciubăncan s-a luat la bătaie pur și simplu trei social democrate. Conflictul a avut loc în sediul de pe Bulevardul Eroilor, fiind provocat de consiliera locală Anca Ciubăncan. Consiliera locală ar fi agresat-o pe șefa organizației de tineret a PSD Cluj. Starea conflictuală a fost aplanată de polițiști. Anca Ciubanca spunea atunci că a suferit fracturi de coaste iar Angela Sacaliș a ajuns cu un picior în ghips.

Incidentul a avut loc după ce Anca Ciubăncan le-a criticat pe trei dintre tinerele social democrate pentru faptul că fumează în sediu.

După scandal, Anca Ciubăncan a fost exclusă din PSD, însă a contestat decizia. Cum s-a tergiversat soluționarea acțiunii de excludere, Anca Ciubăncan și-a putut păstra mandatul de consilier local. Acum însă a ales să treacă în tabăra AUR și potrivit surselor va candida pentru încă un mandat în Consiliul local Cluj-Napoca.

Surse politice spun că negocierea intrării în AUR s-a purtat direct cu conducerea de la București a formațiunii politice.

Tot în această perioadă s-au înscris în AUR consilierul local Adrian Nap, ales pe listele PMP Turda, consilierul local de la Dej, Gabriel Sabadîs, ales pe listele PSD, consilierul local Ionuț Feier, ales în consiliul local Dej pe listele ALDE, Ștefan Mureșan(PMP-Frata) și Sergiu Sotelecan(consilier din 2020 la Ciurila din partea PSD). În tabăra AUR a mai trecut fostul viceprimar liberal din Săcuieu, Daniel Creț, și viceprimarul de la Mintiu Gherlii, Ioan Morar(Pro România).

Gabriel Sabadîs va candida pentru funcția de primar la Dej iar Ștefan Mureșan va intra în cursa pentru Primăria Frata. De asemenea, Daniel Creț va candida pentru funcția de primar la Săcuieu iar Ioan Morar la Mintiu Gherlii.

Cristian Șipoș, lider al AUR Cluj a declarat că în perioada următoare vor intra în partidul din acre face parte și alți aleși locali din județul Cluj.

Cosmin PURIȘ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *