June 25, 2024

Liderii Alianței Dreapta Unită, prezenți ieri la Cluj la lansarea candidaților la alegerile locale și europarlamentare, au declanșat un atac la primarul Emil Boc de o intensitate de care acesta n-a mai avut parte de când a pierdut șefia guvernului. Oratori exersați, doi dintre ei mânați inclusiv de animozități personale, vorbitorii veniți de la București au fost extrem de duri la adresa primarului Clujului.

Trei au fost direcțiile de atac: 1. Emil Boc a fost în toți cei 20 de ani de la prima victorie electorală primarul deghizat al PSD-FSN; 2. Emil Boc este un primar de lucruri mici, nu știe administrație modernă și nu are capacitatea să ducă la îndeplinire proiectele mari, de exemplu metroul și centura metropolitană, 3. bilanțul său ca primar e pe minus, în schimb îi păcălește pe oameni cu populisme gen datul cu coasa sau cu barosul. Concluzia: Clujul nu și-a atins potențialul sub administrarea lui Emil Boc și are nevoie de o schimbare reală care să pună capăt coabitării lucrative dintre PNL și PSD pe plan local.

Trei contra Boc

Așa cum era de așteptat cel mai înverșunat împotriva primarului clujean a fost președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care nu uită că Boc a fost în tabăra lui Câțu la spectacolosul congres liberal din toamna lui 2021. Președintele USR, Cătălin Drulă depozitează și el animozități strânse în perioada cât PNL și USR au guvernat împreună și mai ales după ce s-au despărțit. Dintre cei trei, președintele PMP, Tomac, a păstrat cadrele unei dispute ideologice, fără referiri la persoană. Emil Boc și Eugen Tomac au fost colegi în PDL și au menținut o relație colegială. PMP nu e reprezentată în

Ludovic Orban: Cu Boc, Clujul bate pasul pe loc

Emil Boc, spune Ludovic Orban, ”nu este primarul oamenilor educați, al oamenilor cu inițiativă care care construiesc cu adevărat Clujul prin talentul lor prin munca lor reușesc să facă din Cluj unul dintre cele mai frumoase și atrăgătoare municipii din România”

De aceea, mai spune șeful partidului Forța Dreptei, este extrem de important ca toți cei care vor cu adevărat o altă administrație să vină la vot și să-și exprime această voință de schimbare pentru că, din punctul meu de vedere, cu Boc, Clujul bate pasul pe loc. Sunt foarte mulți oameni cu o gândire liberală care nu trebuie să se mai lase păcăliți de Emil Boc. Emil Boc este de fapt primarul PSD, primarul FSN, din care își trage seva. Cred că orice om care vrea să facă o analiză obiectivă a acestor mulți ani de mandate ale domnului Boc poate să tragă concluzia că bilanțul este mai degrabă pe minus. Cu ce a luat fața Boc oamenilor: cu populisme ieftine. Ba se suie pe niște dale ca să dea cu un baros într-un țăruș Ba se duce pe șantier și pune mâna pe lopată, ca și cum nu ar fi muncitori plătiți prin contracte care să facă asta. Domnul Boc pune mâna pe lopată ca să arate cum contribuie el la edificarea diferitelor mici proiectele cu care încearcă să ia fața locuitorilor. Ba l-am văzut mai de curând cum căra cu o caserolă pești pe care i-a aruncat în lac ca să populeze un lac pentru pescari. Păi cu asta se ocupă un primar, cu barosul, cu coasa, cu lopata, cu peștii? Să fie cu iertare, dar cred că orice om cu minte critică poate să înțeleagă un lucru simplu și clar; ăsta nu e primar, ăsta este circar, ăsta nu este un manager, este pur și simplu o marionetă care execută fără să gândească recomandările făcute de consultanții probabil plătiți din bani publici.”

În opinia exprimată de domnul Orban, Clujul are nevoie de o altă viziune, are nevoie de un antreprenor autentic.

” Clujul are nevoie, aș spune, de un inginer de un om care înțelege problemele tehnice, are capacitatea de a gândi un proiect are capacitatea de a implementa un plan de acțiune care într-adevăr să aducă municipiul Cluj Napoca pe nivelul următor și să crească inclusiv calitatea vieții în oraș…Venim la primăria municipiului Cluj-Napoca cu un inginer, un antreprenor, un manager de succes, un om care a reușit de la o vârstă foarte tânără să pună pe picioare o afacere și s- o aducă la un nivel în care într-adevăr să demonstreze că este capabil să facă cu adevărat față exigențelor care se impun pentru un primar al municipiului Cluj Napoca…Suntem împreună pentru a oferi o alternativă serioasă, o alternativă critică, o alternativă care vine cu soluții care stau în picioare, o alternativă cât se poate de concretă și cinstită la ceea ce se întâmplă în Cluj de cel puțin 20 de ani și anume blatul dintre Boc și PSD”, a încheiat Ludovic Orban.

Cătălin Drulă: Metroul nu se mai face, banii din PNRR vor fi pierduți

Președintele USR, Cătălin Drulă, și-a început alocuțiunea cu o întrebare. ”A văzut cineva metroul și centura metropolitană ale domnului Boc, pentru că ultimele dăți când am fost la Cluj mi se punea în cârca faptul că am oprit aceste proiecte? Acum însă amândouă au finanțare, nu mai rămânea decât de muncit la ele, și totuși lucrurile stau cât se poate de grav, adică ambele proiecte sunt în pericol maxim de a nu mai fi realizate și, bineînțeles, banii să fie pierduți.”

”Plecând de la această constatare – a continuat domnul Drulă- vedem nevoia de schimbare și la Cluj, la fel ca în toată România. Pentru că aceste alegeri din 2024 sunt despre a opri această alianță malefică comasată, această stângă unită care a capturat întreaga administrație din România, și la nivel central și la nivel județean. De aceea am anunțat ieri (miercuri, n.r.) că că dreapta unită merge cu candidați comunic la locale și mă bucur să fiu astăzi alături de cei doi candidați principali de la Cluj, domnul Viorel Băltărețu, pentru primăria Cluj Napoca și Adrian Oros, candidatul dreptei unite la președinția Consiliului județean Cluj. Sunt candidați puternici, vom sta în spatele spatele lor vom face campanie pe tot terenul pentru că știu că clujenii își doresc altceva. Emil Boc a arătat că nu poate mișca decât proiecte mici, nu știe să facă administrație modernă. Dacă e vorba de direcții strategice, de dezvoltări importante ale comunităților, de mari proiecte, acestea rămân la stadiul de vorbe și asta ne-a livrat PSD și PNL în permanență, vorbe și minciuni și o guvernare dezastruoasă”.

Eugen Tomac: PSD și PNL au o înțelegere de tip mafiot, își împart țara exact așa cum cartelurile își împart zonele unde distribuie droguri

”Sunt bucuros că am reușit într un timp foarte scurt să unim cele mai curajoase energii de dreapta din societatea noastră și să dăm naștere aceste alianțe”, a spus președintele PMP, Eugen Tomac.

El a menționat că toate presiunile puterii nu au reușit să îi destructureze. ”Dimpotrivă, determinarea noastră este mult mai puternică, dorința noastră de a ne opune procesului început de Iohannis și Ciolacu privind pesedizarea României este extrem de puternică ne vom opune acestui proces. Românii trebuie să știe că în spatele acestei perdele numită stabilitate se ascunde de fapt o înțelegere de tip mafiot, ei își împart țara exact așa cum cartelurile mafiote își împart zonele unde distribuie droguri. Pentru ei nu mai există priorități ale comunității, pentru ei nu mai există principii, pentru ei nu mai există decât cum să se salveze și să-și conserve puterea și au ajuns în situația în care, de frica dreptei unice, au schimbat calendarul alegerilor locale fără nicio explicație, au comasat aceste alegeri vânzând doar minciuni. În realitate se tem de dreapta unită. Românii trebuie să știe că un vot dat pe 9 iunie pentru PNL este un vot pentru PSD, apele s-au separat foarte clar și pe 9 iunie vom avea un PSD care are și o anexă, pe PNL”, a declarat Tomac.

El a atras atenția că pe 9 iunie se va da ”bătălia cea mai mare inclusiv cu trimitere directă pentru luna septembrie când vom avea alegerile prezidențiale”.

C.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *