February 29, 2024

U-Banca Transilvania joacă, sâmbătă în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu BC CSU Sibiu, în Liga Națională de baschet masculin  Lideri în Grupa 1-10 și neînvinși în campionat, clujenii primesc vizita celor de la Sibiu, într-o confruntare de tradiție pentru ambele cluburi. Va fi prima întâlnire a sezonului între cele două formații, deoarece sibienii au jucat în cealaltă grupă. Astfel, galben-albaștrii au terminat Faza I a campionatului cu un bilanț de 9 victorii și 7 înfrângeri. Totodată, elevii lui Tomas Rinkevicius sosește la Cluj-Napoca după ce au pierdut ultima partidă, împotriva Coronei Brașov, scor 97-93.

Din punct de vedere statistic, principalul remarcat al sibienilor este Rareș Uță, care are medii de 12.6 puncte și 7.6 recuperări. De asemenea, vulturii au operat două modificări de lot în ultimele luni, Marc Loving și Jay Threatt venind la echipă. În plus, BC CSU Sibiu a reprezentat România în FIBA EuropeCup, fiind eliminată în faza grupelor.

”Va fi un meci interesant din punctul nostru de vedere. Venim după o înfrângere și un joc nu prea bun în Lituania. Avem și mici probleme cu jucătorii, însă ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci. Este ultima repetiție înaintea Cupei României. Bryce jones este cu semnul întrebării, deoarece trebuie să își facă o operație la dinți. Guzman încă nu e apt pentru a evolua, însă toți ceilalți vor. Jucăm cu o echipă destul de în formă și vor veni aici să încerce să câștige cu siguranță, deci trebuie să fim pregătiți!”, a spus antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan.

Meciul va începe la ora 18.00 și va putea fi urmărit și pe FRB TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *