May 21, 2024

S-a tras cortina peste sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, unul pe care U-Banca Transilvania Cluj l-a încheiat fără înfrângere. Astfel, jucătorii lui Mihai Silvășan s-au clasat pe prima poziție în clasament și se vor duela mai departe, în Play-Off, cu Dinamo București.

Trupa din capitală a obținut locul 8 la finalul stagiunii regulate, în care au au înregistrat 6 victorii și 12 înfrângeri.

În sferturile de finală ale LNBM, clujenii se vor duela cu echipa din București, într-o serie de tipul „cel mai bun din cinci meciuri”.

Primele două jocuri din această serie se vor disputa în BTarena miercuri, 10 aprilie, la ora 19:00, și vineri, 12 aprilie, tot la ora 19:00.

În sezonul regulat, U-BT a câștigat ambele partide cu Dinamo: 78-71 în Capitală și 83-69 pe teren propriu.

De asemenea, cele două formații s-au întâlnit și la începutul sezonului, într-un meci din Cupa României, câștigat tot de clujeni: 88-65.

”Evident, toată lumea știe care este obiectivul nostru. Nu ne va mulțumi absolut nimic în afară de titlul de campioni. Băieții știu asta, știu la ce fel de club sunt și că nu va fi ușor. În Play-Off este o altă poveste, deci cred că trebuie să avem mentalitatea corectă, să rămânem cu picioarele pe pământ și să continuăm munca din ultimele 8 luni de zile. Vom lua fiecare meci pe rând, încercăm să fim motivați și să jucăm un baschet de calitate. La final vom vedea dacă reușim sau nu să ne îndeplinim obiectivul. Toată lumea ne vede favoriți prin prisma faptului că nu am pierdut niciun meci. Acest lucru nu ne garantează trofeul de campioni, trebuie să rămânem umili, să muncim și să fim profesioniști. Există șanse să pierdem trofeul dacă nu suntem atenți și suferim accidentări.

Spiritul de echipă și coeziunea au făcut ca lucrurile să meargă în direcția potrivită. Mai este un pas de făcut, și anume adjudecarea titlului. Până acum, Oradea și Voluntari ne-au pus cele mai mari probleme, însă se poate întâmpla orice. Așteptăm să înceapă Play-Off-ul și să vedem cum va evolua totul!”, a declarat, marți, Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj, înaintea confruntării cu Dinamo.

Confruntările cu Dinamo vor putea fi urmărite doar FRB TV, canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

Sferturi de Finală: U-Banca Transilvania vs. Dinamo Bucureşti 

10 aprilie | 19:00 | Btarena
12 aprilie | 19:00 | Btarena
16 aprilie | Bucureşti
18 aprilie | Bucureşti *dacă e cazul
21 aprilie | BTarena *dacă e cazul

Richard și Cățe, în echipa ideală din EuroCup!

Parcursul avut de U-Banca Transilvania în BKT EuroCup nu a trecut neobservat. Astfel, Patrick Richard și Emi Cățe au fost nominalizați în a doua echipă ideală a competiției. Aceștia au primit voturi din partea antrenorilor din EuroCup, căpitanilor de echipă, suporteri și jurnaliști.

Patrick Richard a evoluat în 19 meciuri din acest sezon al BKT EuroCup și înregistrat medii de 11.4 puncte, 3.8 pase decisive și 3.2 recuperări, cu un indice al eficienței de 13.1.

În schimb, Emi Cățe a jucat tot în 19 partide și a totalizat medii de 8.5 recuperări, 4.4 recuperări și 1.7 pase decisive.

Este pentru prima oară când baschetbaliști de la U-Banca Transilvania sunt nominalizați în acest fel de către EuroCup.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *