June 20, 2024

U Cluj a câștigat, scor 1-0, meciul cu Poli Iași, din etapa a șasea din play-out, și este sigură de prezența în SuperLigă și din sezonul viitor. Alb-negrii rămân, în continuare cu șanse considerabile să ocupe locul 7 sau 8 la finalul sezonului, fapt care le-ar permite să joace în semifinala barajului pentru Conference League. Golul victoriei din partida de miercuri a fost reușit de Popa, în minutul 53.

U Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu – Silaghi, Simion, Bic, Roger – Roguljic, Popa
Rezerve: Gorcea, Peteleu, Chinteș, Pițian, Techereș, Grobry, Pănoiu, Gheorghe, Teșcan, Ilie, Anselmo, Chirilă

Poli Iași: Lung – Todoroski, Samayoa, Ilie, Garobbio, Ispas – Roman, Jatoba, Ștefanovici – Kabran, Buș
Rezerve: Ailenei, Niga, Martac, Katanec, Saghiri, Itu, Bettaieb, Mota, Harrison, Gheorghiță, Ciobanu, Allanzinho

La U Cluj este indisponibil Nistor, accidentat, în timp ce în poartă a revenit Gertmonas, în locul lui Gorcea. Oricum, mai multe modificări făcute de Ioan Ovidiu Sabău în formația sa, față de ultimul meci de la Galați. Foarte puțini spectatori în tribunele Cluj Arena.

Roguljic șutează din afara careului, dar ratează ținta, în min.5. Șutul lui Popa din mijlocul careului este blocat de apărarea ieșeană, în min.8. Buș reia peste transversală din marginea careului, în min.12. Mare ocazie de gol a clujenilor, în min.28: șut puternic trimis de Roger, Lung respinge în față dar Silaghi și Roguljic se încurcă reciproc, iar pericolul este îndepărtat. Șut slab trimis de Chipciu de la 25 de metri, în min.35, și Lung reține fără probleme. Pauză pe Cluj Arena, după o primă repriză slabă, în care cele două formații au lăsat parcă de înțeles că s-ar mulțumi cu un rezultat de egalitate la final.

Thalisson reia spectaculos cu capul din centrarea lui Chipciu, în min.48, dar Lung are o paradă de excepție și respinge balonul în afara cadrului porții! GOOOOOOOOL U Cluj! POPA, lansat excelent de Silaghi, trimite balonul în poartă, în min.53, dar se indică offside! Faza este analizată de VAR! Golul e valabil! 1-0! Bettaieb este eliminat după un fault comis asupra lui Popa, în min.65! A fost însă offside înainte la atacantul clujean, iar eliminarea este anulată după consultarea VAR! Prima schimbare la U Cluj, în min.70: intră Chinteș, în locul lui Silaghi. Dublă modificare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.86: au intrat Gheorghe și Doukoure, au ieșit Roger și Roguljic. Șapte minute suplimentare pentru acest meci! Min.90+2: au ieșit și Chipciu și Popa, înlocuiți de Pițian și Anselmo. Final de meci!

U Cluj a urcat provizoriu pe locul doi în play-out, cu 29 de puncte, și va juca etapa viitoare, sâmbătă 27 aprilie, în deplasare cu ultima clasată FC U Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *