April 25, 2024

U Cluj a terminat neînvinsă confruntarea cu FCSB de pe Cluj Arena, luni seara, în meciul care a închis etapa a 26-a din SuperLigă. Meciul a fost lipsit de faze importante de poartă, cea mai mare ocazie de gol fiind irosită cu seninătate de Nistor, în minutul 16, când a ratat o lovitură de la 11 metri, după ce chiar el a fost trântit în careu de Lixandru, de la FCSB.

Dacă despre echipa clujeană se poate spune că a câștigat un punct în lupta pentru locurile de play-off, liderul din SuperLigă a pierdut două puncte importante față de Rapid și CFR Cluj, urmăritoarele sale în lupta pentru titlul de campioană.

Echipele de start:

U Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Thalisson, Roger – Rus, Simion, Bic – Nistor – Anselmo, Popa
Rezerve: Iliev, Chinteș, Pițian, Mitrea, Grobry, Fossati, Silaghi, Pănoiu, V. Gheorghe, Roguljhic, F. Ilie, Oancea

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Ov. Popescu, Radunovic – Lixandru, Șut, Alhassan – Oct. Popescu, Olaru, Coman
Rezerve: Vlad, Panțîru, Miculescu, Phelipe, Antwi, Radaslavescu, Pandele

23.839 de spectatori în tribunele Cluj Arena pentru acest meci! Marco Rus, jucătorul transferat recent de la Coventry, din Championship, este titular în linia mediană a Universității Cluj. Dawa, Haruț, Pantea și Băluță absentează din lotul liderului SuperLigii.

Popa a trimis o diagonală periculoasă în careu, în min.7, dar Ngezana intervine salvator și deviază balonul în brațele lui Târnovanu. Prima mare șansă de gol pentru FCSB îi aparține lui Coman, în min.11, dar șutul acestuia dintr-o bucată de la 18 metri este respins excelent de Gorcea în afara terenului. Același Coman șutează direct pe poartă din lovitură liberă, în min.13, dar Gorcea scoate de la colțul scurt. Penalty pentru U Cluj, în min.15! Nistor a fost faultat în careu de Lixandru! Ratare uriașă a lui Nistor de la punctul cu var, în min.16! Nistor a executat slab, Târnovanu a respins, balonul a ajuns din nou la atacantul clujean care a reluat fără forță, permițându-i goalkeeperului să rețină fără probleme! Alhassan reia periculos în plasa laterală, în min.23. Roger trimite alături de poarta FCSB-ului după un șut din afara careului mare, în min.34. Gorcea reține fără probleme șutul lui Lixandru din marginea careului, în min.42. Coman trimite direct în brațele lui Gorcea din lovitură liberă de la 25 de metri, în min.45+1. Pauză pe Cluj Arena după o primă repriză marcată de lovitura de pedeapsă ratată de Nistor în minutul 16.

Două modificări la pauză în echipa bucureșteană: au ieșit Alhassan și Crețu, au intrat Phelipe și Antwi. FCSB presează în jumătatea adversă în debutul reprizei secunde. Lovitură liberă periculoasă de la 17 metri, după un fault al lui Masoero asupra lui Șut, în min.56. Coman execută dezamăgitor în zid. Dublă schimbare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.59: au ieșit Marco Rus și Simion, au intrat Silaghi și Doukoure. Ocazie bună de gol pentru U Cluj, min.70, după ce nici Anselmo și nici Popa nu reușesc să devieze spre poartă centrarea lui Ovidiu Bic. Iese Tavi Popescu, în min.76, intră Radaslavescu, la FCSB. Iese de pe teren și Nistor, înlocuit de Vali Gheorghe, la U Cluj. Nou intratul Radaslavescu șutează mult peste poartă, în min.77. Ioan Ovidiu Sabău mai face două modificări în formația sa, în min.85: Ilie în locul lui Anselmo, și Fossati în locul lui Bic. Reluare slabă cu capul a lui Popa după un corner, în min.90. Fossati trimite periculos din lovitură liberă de la 17 metri, în min.90+1, dar balonul trece peste transversala porții lui Târnovanu.

Etapa următoare, U Cluj va juca, la Sfîntu Gheorghe, cu Sepsi. Partida se va desfășura duminică, 25 februarie, de la ora 14.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *