June 20, 2024

Municipiul Cluj-Napoca și orașul Suwon din Coreea de Sud marchează 25 de ani de înfrățire. În acest context, o delegație condusă de E.S, Ambasadorul Republicii Coreea în România, dl Rim Kap-Soo. s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute la Cluj-Napoca, având întâlnire cu primarul Emil Boc.

„Am împărtășit cu această ocazie amintiri din acești 25 de ani de colaborare între municipiile noastre. Delegațiile coreene dau mereu culoare la Zilele Clujului, oferind publicului momente inedite din cultura gastronomică a orașului înfrățit. Totodată, colaborarea dintre cele două orașe a însemnat de-a lungul timpului schimburi de experiență, evenimente din sectorul cultural și evenimente educative.

Le mulțumesc pe această cale oaspeților noștri coreeni pentru deschiderea și prietenia cu care se implică în această relație de înfrățire!”, a declarat edilul.

Cele două orașe au în comun faptul că amândouă sunt importante centre pentru inovare și IT. Orașul Suwon este cunoscut în lume ca „orașul Samsung” – fiind locul unde Samsung își are sediul.

Primăria Cluj-Napoca va continua colaborarea cu orașul Suwon în domeniile cercetării, dezvoltării, inovării și ale It-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *