June 15, 2024

Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, 27 mai 2024, este dedicată tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest domeniu vital al sănătății. Aniversarea din acest an are o conotație aparte pentru „urgentiștii” din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj, datorită faptului că, în scurt timp, în data de 1 iulie 2024, se vor aniversa trei decenii de existență a SMURD Cluj, anunță reprezentanții unității spitalicești clujene.

Citând aceleași surse, în ultimul an, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj au fost consemnate un număr de 110.137 prezentări în urgență din care 40.924 prezentări la Unitate de Primiri Urgențe și 69.213 la Camerele de Gardă, cele mai multe la Ortopedie și Traumatologie (18.674), ORL (10.945) și Oftalmologie (10.945). Totodată, reprezentanții spitalului clujean informează că echipele de Terapie Intensivă Mobilă ale SMURD constituite din personal medical aparținând SCJU Cluj au intervenit în 4149 cazuri, iar echipele medicale ale SCJU Cluj care deservesc Punctul Aeromedical Jibou, au intervenit în 829 de cazuri.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență conducerea SCJU Cluj transmite felicitări și succes cadrelor medicale de la urgențe: „Transmitem sincere felicitări profesioniștilor din domeniul urgențelor medicale și mult succes în nobila misiune dedicată cetățenilor și comunității!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *