May 18, 2024

Încet la Gherla se rezolvă problema locuințelor, chiar dacă în ultimii ani nu au fost onorate toate cererile. Este vorba de solicitările pentru blocurile ANL, atât de mult căutate, mai ales de tinerii căsătoriți.

Dar, nu nu mai ei se interesează de aceste spații de locuit, ci și pensionarii singuri sau persoane bolnave, fără posibilități financiare de a cumpăra un apartament. În această situație Primăria Municipiului Gherla a hotărât construirea de noi blocuri ANL la marginea orașului, pe strada Fizeșului, chiar la poalele pădurii ”Brădet” într-o zonă deosebit de frumoasă, plină de verdeață. După mulți ani de așteptat, în sfârșit blocurile sunt gata, zilele trecute fiind finalizate lucrările tehnico-edilitare. De asemenea, au fost terminate și locurile de parcare, marcate pentru fiecare locatar. Sunt condiții bune staționării mașinilor, iar circulația rutieră de pe strada respectivă nu este afectată de noile clădiri. Inițial pe lista solicitărilor pentru noile locuințe ANL au figurat peste 100 de cereri, iar capacitatea noilor corpuri de clădiri este 72 de apartamente, unele ocupate deja.

După 1989 pe raza municipiului Gherla au mai fost construite trei blocuri ANL, din care unul pe strada Parcului ntr-un peisaj superb, aproape de Someșul Mic. Primăria încearcă să rezolve toate cererile cetățenilor în domeniul locativ, printre proiectele administrației locale mai aflându-se și alte soluții, printre care și renovarea și reabilitarea unor locații. Aceste proiecte vor fi realizate în viitor, în limita posibilităților financiare. Important este, blocurile ANL au prins contur în orașul Gherla, unde încet se onorează solicitările populației în domeniul spațiului locativ. Desigur, în funcție de investițiile realizate.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *