July 20, 2024

De la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate şi până acum, Republica Moldova a avut un drum plin de dificultăţi, cu toate acestea, în cei peste 34 de ani, ea a rămas un stat paşnic şi democratic, în care poporul este suveran şi decide soarta statului, a declarat preşedintele Maia Sandu cu ocazia marcării la, 23 iunie, a Zilei Suveranităţii R. Moldova, potrivit Deschide.md.

Declaraţia de Suveranitate a fost adoptată la 23 iunie în 1990 şi este document istoric care urmăreşte scopul instituirii justiţiei, ocrotirii legalităţii şi stabilităţii sociale, notează publicaţia citată.

„Poporul va decide şi la referendumul din această toamnă soarta ţării pentru deceniile care urmează – dacă sprijină (sau nu) aderarea Moldovei la Uniunea Europeană”, afirmă Maia Sandu în mesajul său.

„Am învăţat, în anii de independenţă, că democraţia şi libertatea nu sunt bunuri date. Aceste valori trebuie apărate în fiecare zi dacă vrem să ne construim o viaţă paşnică şi prosperă, aici, la noi acasă, şi să lăsăm moştenire copiilor o ţară liberă, independentă şi protejată”, a transmis preşedintele Maia Sandu în mesajul său.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *