July 20, 2024

Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască cea de-a șaptea ediție a Jazz in the Park Competition, cel mai mare concurs de jazz din România. În perioada 5-7 iulie 2024, Parcul Central va fi locul unde tinere talente din întreaga lume își vor demonstra măiestria și vor încânta publicul cu ritmuri variate și interpretări deosebite.

Acest prestigios concurs internațional va aduce la Cluj-Napoca 13 trupe finaliste din 10 țări diferite, selectate dintr-un număr record de 246 de înscrieri din 39 de țări. Printre participanți se numără artiști din Austria, Germania, Olanda, Franța, Ucraina, Scoția, Norvegia, Italia, Belgia și, bineînțeles, România.

Fondatorul Jazz in the Park, Alin Vaida, a subliniat importanța acestui eveniment pentru descoperirea și promovarea noilor talente din lumea jazzului. „Concursul Jazz in the Park este o oportunitate unică de a descoperi artiștii de mâine într-un cadru relaxat și accesibil tuturor”, a declarat acesta.

Pe lângă competiția propriu-zisă, publicul se va putea bucura de o serie de concerte susținute de invitați speciali, precum celebrul pianist cubanez Roberto Fonseca și Elena Mîndru, una dintre cele mai apreciate artiste de jazz din Europa.

Evenimentul promite să fie o adevărată sărbătoare a muzicii, cu activități diverse, o ofertă gastronomică atent selecționată și zone dedicate vinurilor și copiilor. Intrarea la eveniment va fi gratuită, dar publicul va putea susține inițiativele culturale contribuind la Fondul Jazz in the Park.

Detaliile complete despre programul Jazz in the Park Competition 2024 vor fi anunțate în curând. Stați aproape pentru mai multe informații și pregătiți-vă să vă bucurați de un festival de neuitat în inima Clujului!

Mara A. MUNTEAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *