July 23, 2024

 

În 29 și 30 iunie, de la ora 19:00, spațiul cultural Reactor din Cluj-Napoca, de pe strada Petofi Sandor, nr. 4 își încheie stagiunea 2023/2024 cu spectacolul „Orizontul evenimentelor”, în avanpremieră și premieră. Conceput și regizat de Mihai Păcurar, cu text de Ioana Hogman, spectacolul explorează un viitor apropiat marcat de crize globale și transformări culturale.

Acțiunea se desfășoară într-un teatru transformat într-un laborator de cercetare hibridă, unde foști performeri se confruntă cu efectele neașteptate ale propriei munci. Tematica este strâns legată de cei 10 ani de existență ai Reactorului, spectacolul fiind site-specific.

Textul, inspirat dintr-o idee de Mihai Păcurar și dezvoltat într-un atelier de explorare a relației om-natură-tehnologie, include referințe din Hamlet, Scufița Roșie și Powerpuff Girls. Păcurar, cunoscut pentru activitatea sa interdisciplinară, a mai regizat la Reactor „Interior-lumină” în 2021 și a co-creat „Punctul Nemo” în 2023.

Ioana Hogman, dramaturgul spectacolului, are o experiență vastă la Reactor, contribuind la diverse proiecte începând din 2017. Muzica este realizată de Oana Hodade, implicată și în alte producții notabile la Reactor.

Echipa de asistenți regizori include pe Mark Cristopher Demeter, Alexandru Gorghe și Robert Kocsis, cu asistență la documentare de Alexandru Gorghe și Robert Kocsis. Distribuția îi include pe Andrada Balea, Szilárd Gáspár-Barra, Cătălin Filip, Oana Mardare, Ana-Maria Marin și Doru Taloș, cu participare video de Radu Dogaru, Ștefan Dogaru, Leta Popescu și Paul Socol.

Spectacolul promite o experiență unică, la granița dintre teatru și cercetare experimentală, fiind un eveniment de neratat pentru iubitorii de artă contemporană.

Mara A. MUNTEAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *