February 28, 2024

CFR Cluj a început cum nu se poate mai prost anul 2024, cu o înfrângere, scor 0-1, pe terenul ultimei clasate în SuperLigă, FC Botoșani, echipă care reușise până duminică doar o singură victorie în acest sezon. Feroviarii continuă astfel seria neagră a rezultatelor din deplasare, fotbaliștii lui Andrea Mandorlinii reușind doar două puncte în ultimele șapte deplasări, ultima victorie pe teren străin datând din luna septembrie a anului trecut!

Echipele de start:

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, Miron, Țigănașu – David, Dican, I. Filip – Florescu, Ilici, Kaprof

CFR Cluj: Sava – Kresic, Ajteti, M. Ilie – Manea, Avonou, Tachtsidis, Muhar, Mamic – Otele, Birligea

Andrea Mandorlini începe meciul cu Manea titular, care este și căpianul echipei, dar și cu noua achiziție Mamic în primul 11. De la ferovieri lipsește căpitanul de facto Camora, accidentat. De asemenea, El Kaddouri este rezervă și va debuta, probabil, pentru echipa din Gruia. Min.12: fază controversată la poarta gazdelor, VAR analizează un posibil penalty în favoarea CFR-ului după un henț al lui Miron la pătrunderea lui Bîrligea. Penalty refuzat clujenilor, jocul continuă! Ferovierii domină începutul de meci, dar fără a pune în pericol poarta gazdelor. Țigănașu șutează peste poarta lui Sava, în min.22. Pauză la Botoșani, după o primă repriză extrem de modestă făcută de fotbaliștii clujeni care n-au avut nicio ocazie mare la poarta lui Ducan.

CFR începe mai bine actul secund și are prima oportunitate de gol în min.50, la șutul lui Avounou când mingea a trecut de puțin peste poartă. Gazdele ratează cea mai mare ocazie a meciului în min.52 prin Fulop, blocat în ultimul moment de portarul Sava! Muhar trimite le lângă poartă, în min.60, după un șut din marginea careului mare. GOL Botoșani! FLORESCU înscrie, în min.64, cu un șut imparabil sub tranversală, după o centrare pe colțul lung trimisă de Benzar! 1-0! CFR se chinuie să ajungă la poarta adversarilor, însă fără succes. Nicio modificare făcută de Andrea Mandorlini în echipa sa până acum! Primele schimbări la CFR, în min.74: ies de pe teren Mamic și Avounou, au intrat El Kaddouri, la primul meci pentru feroviari, și Ciprian Deac. Ocazie mare de gol pentru CFR Cluj, în min.79, la lovitura de cap a lui Deac, dar Ducan reține cu greutate, în doi timpi. Tachtsidis trimite o bombă din afara careului, min.82, dar mingea trece departe de poartă. O nouă schimbare la feroviari, în min.83: intră Keita în locul lui Muhar. El Kaddouri pătrunde frumos, în min.84, dar șutul său este slab și este reținut fără probleme de Ducan. Lovitură periculoasă pentru CFR, în min.87, dar șutul lui Deac este reținut de portar. Iese și Manea, în min.89, înlocuit de Serebe. Feroviarii aleargă disperați după egalare. Min.90: de la margine se arată patru minute suplimentare pentru acest meci. Final de meci!

Etapa viitoare, CFR Cluj va juca pe teren propriu cu FC Voluntari, pe 29 septembrie.

Mandorlini dat afară de la CFR?

Imediat după meci, Digisport a dezvăluit informația că Ioan Varga, patronul celor de la CFR Cluj, a decis să-l demită pe antrenorul Andrea Mandorlini (63 de ani)., iar vestea îi va fi dată după ce va ajunge la Cluj-Napoca.

În acest moment, favorit să-i ia locul pe banca lui CFR Cluj pare Adrian Mutu (45 de ani), liber de contract după despărțirea de Neftchi Baku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *