July 23, 2024

Peste 300 de participanți se vor reuni în perioada 13-15 iunie 2024 la Cluj-Napoca la primul Congres al Societății Transilvane de Chirurgie Ortognatică și la cel de-al 11-lea Congres al Societății Române de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială. Deschiderea evenimentul va avea loc joi, 13 iunie 2024, ora 08.30, la Elitis Events Center.

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMF) Cluj-Napoca anunță că la dublul-congres de la Cluj vor participa clinicieni cu renume din țară și din străinătate:„În cadrul acestui dublu eveniment, 75 de lectori din țară și din străinătate vor prezenta cele mai avansate metode de tratament în domeniul chirurgiei oro-maxilo-faciale, traumatologiei avansate, chirurgiei oncologice oro-maxilofaciale, chirurgiei ortognatice, a despicăturilor labio-maxilo-palatine și anomaliilor dento-maxilo-faciale, precum și tehnici moderne de reconstrucție maxilo-facială bazată pe implante customizate (patient-specific implants), cercetări și cazuri originale.”

Pe parcursul celor trei zile de congres, programul științific va cuprinde conferințe, dezbateri, prezentări, precum și ateliere de lucru la care și-au anunțat deja prezența peste 300 de participanți. În acest fel se va realiza întâlnirea majorității membrilor din comunitatea academică și spitalicească a chirurgiei-oro-maxilo-faciale românești, încercându-se astfel o resuscitare a Societății Române de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciale, după cum se anunță pe pagina online a evenimentului. Citând aceeași sursă, medicii participanți vor putea să-și îmbunătățească activitatea prin cunoștințele și descoperirile livrate în cadrul congresului acestea putând deveni pilonii fundației pentru practica uzuală a cadrelor medicale. De asemenea, participarea la congres le va permite participanților însușirea unei baze solide în viitorul carierelor personale și extinderea de noi orizonturi. Totodată, în cadrul evenimentului, nu vor fi uitați profesorii veterani, astfel va avea loc omagierea seniorilor, profesori universitari retrași din activitate.

(T.S.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *