July 23, 2024

 

De cur├ónd, la Cluj-Napoca a v─âzut lumina tiparului un nou volum publicat de editura Ecou Transilvan. Este vorba de antologia ÔÇ×Ecouri feminineÔÇŁ, lansat─â ├«ntr-un cadru plin de emo╚Ťie ╚Öi c─âldur─â ├«n studioul de concerte al conservatorului clujean. Cartea, coordonat─â de editorul Nadia F─ârca╚Ö, este vocea a 53 de prezen╚Ťe feminine care, fie prin g├óndurile str├ónse sub forma unor rememor─âri ale parcursului personal ╚Öi profesional desf─â╚Öurat sub ocrotirea ╚Öi ├«ndrumarea mamei, fie prin versuri pline de dragoste, aduc un elogiu femeilor model din via╚Ťa lor.

ÔÇ×O carte e╚Öti tu la un anumit moment din via╚Ť─â. Prima mea carte a ap─ârut la editura Ecou Transilvan. Impecabil─â, frumoas─â, perfect─â, cu suflet. A╚Öa am v─âzut-o atunci ╚Öi a╚Öa o v─âd ╚Öi ast─âzi c├ónd o iau din bibliotec─â s─â o r─âsfoiesc a nu ╚Ötiu c├óta oar─â. Sunt foarte mul╚Ťi cei ca mine, mul╚Ťi chiar ├«n aceast─â sal─â. Pentru noi to╚Ťi, Ecou Transilvan este editura noastr─â de suflet. Este o editur─â cu un mare interes pentru promovarea culturii scrise, prin apari╚Ťii editoriale ├«n varii domeniiÔÇŁ, a subliniat ├«n discursul s─âu Ina Hudea, conferen╚Ťiar dr. habil. ├«n cadrul Academiei de Muzic─â ÔÇ×Gheorghe DimaÔÇŁ.

ÔÇ×M─â bucur foarte mult c─â Nadia a insistat s─â public ╚Öi eu ├«ntr-o carte c├óteva idei, c├óteva g├ónduri. Este un om plin de energie, plin de tenacitate ╚Öi cu o putere extraordinar─â. Felicit─âri, Nadia, pentru tenacitate, v─â rog s─â o aplaud─âm din tot sufletulÔÇŁ, a spus dr. Sorina Stanca, directorul Bibliotecii Jude╚Ťene ÔÇ×Octavian GogaÔÇŁ, care a amintit, totodat─â, multiplele ocazii de colaborare ├«ntre institu╚Ťia pe care o conduce ╚Öi editura aniversat─â.

ÔÇ×Nadia a fost mama noastr─â la multe lans─âri de carte. E r├óndul nostru, al copiilor editurii Ecou Transilvan s─â fim al─âturi de Nadia F─ârca╚Ö. Mama e, cred eu, unul dintre oamenii care pe parcursul vie╚Ťii ne-au ajutat, ne-au ghidat, ne-au sprijinit p├ón─â am g─âsit r─âspunsul la ├«ntreb─ârile esen╚Ťiale. Aceast─â antologie s-a n─âscut din dragostea dintre mam─â ╚Öi fiic─â ╚Öi este o carte curajoas─â, v-o spun cu toat─â asumarea, este o carte care va face ecouri ├«n momentul ├«n care va fi citit─â. Felicit─âri, Nadia F─ârca╚Ö, e╚Öti un om pentru oameniÔÇŁ, a afirmat Flavius Mil─â╚Öan, directorul Casei de Cultur─â a Studen╚Ťilor ÔÇ×Dumitru F─ârca╚ÖÔÇŁ din Cluj-Napoca.

ÔÇ×Aceast─â carte este o carte unicat, o carte a raportului frumos dintre mam─â ╚Öi fiic─â. Mama ╚Öi bunica sunt cele dou─â femei, cele dou─â mame din via╚Ťa mea care m-au crescut ╚Öi m-au educat. La editura Ecou Transilvan suntem o echip─â frumoas─â, m─â consider parte ╚Öi din aceast─â familie, al─âturi de echipa de la Casa de Cultur─â ╚Öi familia de acas─â. Mul╚Ťumesc, Nadia, pentru ├«ncredere, felicit─âri pentru tot ce faciÔÇŁ, a spus dr. Victor Constantin M─âru╚Ťoiu, poet, teolog, referent cultural ├«n cadrul Casei de Cultur─â a Studen╚Ťilor ÔÇ×Dumitru F─ârca╚ÖÔÇŁ ╚Öi, totodat─â, coordonatorul colec╚Ťiei de Poezie ╚Öi al colec╚Ťiei ÔÇ×Universul credin╚ŤeiÔÇŁ din cadrul editurii Ecou Transilvan.

ÔÇ×Pe mine m─â intereseaz─â comunicarea de la suflet la suflet. ╚śi de aceea v─â mul╚Ťumesc vou─â, voi sunte╚Ťi familia mea. Pentru voi muncesc de diminea╚Ťa p├ón─â noaptea. E o munc─â frumoas─â, e o munc─â pl─âcut─â, tot ce fac, fac din suflet pentru voi. Iat─â c─â ast─âzi am reu╚Öit s─â scoatem la lumin─â aceste <<Ecouri feminine>>, o antologie care adun─â ├«ntre coper╚Ťile ei 53 de doamne minunate din diverse domenii de activitate. Chiar dac─â trecem uneori prin viscole, ploi ╚Öi ninsori, important este s─â ne bucur─âm din nou de acele raze de soare, de adieri line ale frumuse╚Ťilor naturii ╚Öi de roua dimine╚Ťii. S─â fim tari ca st├óncile ├«n regatul lor, ├«ntotdeauna cu demnitatea ╚Öi seme╚Ťia unui bradÔÇŁ, a m─ârturisit editorul Nadia F─ârca╚Ö.

Atmosfera serii a fost completat─â armonios de interven╚Ťiile unora dintre autoare, prezente ├«n sal─â, de surprizele muzicale nu pu╚Ťine la num─âr ce ne-au purtat prin miracolul folclorului autentic rom├ónesc dar ╚Öi prin universul cinematic interna╚Ťional, momente oferite de Ansamblul ÔÇ×Cununi╚Ťa N─âzdr─âvan─âÔÇŁ, condus cu mult─â m─âiestrie de Leontina Dorca ╚Öi Maria Carmen Sas, respectiv de tinerii studen╚Ťi talenta╚Ťi din anul I ÔÇô canto ÔÇô ANMGD, coordonator artistic Ina Hudea: Csata ├ügnes, Lidia ╚śom, Alex Mihali, Vlad Man, Petra Grad, Sergiu P├órvulescu, David N─âoian, David Oncea, Maria Talo╚Ö, Alexandra Bora.

Iulia GHIDIU

Foto: Camelia Hodiș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *