June 24, 2024

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască un eveniment artistic remarcabil: Expoziția personală itinerantă de fotografie intitulată „Cum Respiră Pământul”, semnată de regizorul Dan Mihalcea. Expoziția, care își va deschide porțile pentru public în perioada 12 – 25 februarie 2024, va fi un prilej de explorare a legăturii profunde dintre om și natură. Vernisajul va avea loc în 12 februarie la ora 17:00.

Expoziția este compusă din 20 de fotografii, având dimensiunea de 84/60 cm, realizate de regizorul Dan Mihalcea la Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici, din județul Buzău. Fiecare fotografie își poartă privitorul într-o călătorie captivantă în mijlocul naturii, dezvăluind frumusețea și misterul peisajelor unice ale acestui loc deosebit.

Dan Mihalcea împărtășește că fiecare fotografie din expoziție poartă un titlu fără semne de punctuație la final, oferind astfel posibilitatea fiecărui privitor să interpreteze și să resimtă lucrările în funcție de propria sa percepție. Artistul subliniază că fiecare variantă de interpretare aduce cu sine o semnificație distinctă, iar această diversitate de interpretări este parte din farmecul expoziției.

Regizorul Dan Mihalcea, cunoscut pentru contribuțiile sale la film și televiziune, este un artist multifuncțional cu o vastă experiență în domeniul vizual. Absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București, Dan Mihalcea este laureat la festivaluri internaționale și naționale de film documentar.

Expoziția „Cum Respiră Pământul” este parte a unui itinerar amplu, ce a debutat în aprilie 2023 la București și a străbătut o serie de orașe din țară, ajungând acum la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Această călătorie artistică își propune să aducă în atenția publicului conexiunea profundă dintre om și natură, subliniind importanța protejării și înțelegerii mediului înconjurător.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *