July 23, 2024

Căldura mare din ultimele zile aduce în actualitate și asigurarea presiunii apei pe rețeaua stradală. Nu întâmplător în această perioadă angajații serviciului apă-canal din cadrul sucursalei Gherla a Companiei de apă „Someș” SA sunt mai atenți la presiune, urmărind în fiecare dimineață presiunea apei la intrarea în municipiu. După cum ne-a declarat directorul sucursalei gherlene, ing. Vasile Morar miercuri, 19 iunie 2024, la orele amiezii presiunea era de 4,2 bari, chiar potrivită pentru aceste zile caniculare.

Unele sincope au fost sesizate la blocurile de locuințe de sub dealul Brădet, vis-a vis de Gara CFR, dar toate problemele ivite au fost rezolvate operativ de specialiștii sucursalei, care și în săptămânile următoare urmăresc și analizează situația presiunii, având în vedere că blocurile de locuințe sunt construite pe un deal, unde, normal, apa ajunge mai greu. Însă, învățând din experiența anilor trecuți personalul muncitor din cadrul Sucursalei Gherla a Companiei de apă „Someș” SA a găsit modalitatea de a crește presiunea și în zona respectivă a orașului.

Dar, nu numai acolo s-a acționat la creșterea presiunii apei, ci pe toată raza urbei au fost verificate conductele, chiar și în cele trei sate componente a orașului, Hășdate, Băița și Silivaș, ultima localitate rurală fiind racordată la sistemul de alimentare cu apă toamna trecută. Unde au fost probleme, defecțiunile au fost remediate imediat prin grija muncitorilor de la sucursala gherleană. De fapt, la Gherla a devenit obicei, ca în fiecare primăvară la nivelul municipiului să fie executate ample lucrări de gospodărie comunală, ce prevede și curățirea conductelor de apă și canal, unde este nevoie.

După cum ne-a asigurat directorul Vasile Morar, nici în comunele din împrejurimile Gherlii nu sunt probleme cu nivelul apei potabile pe rețea, lucrări executate tot de angajații sucursalei Gherla a Companiei de apă Someș” SA. În toate localitățile de pe Câmpie presiunea este bună pe conducte , ultima investiție în acest domeniu fiind realizată în satele aparținând comunei Cătina. Însă, în condițiile temperaturilor mari de pe o zi la alta scade apa în fântânile din gospodăriile populației, care dă multe bătăi de cap mai ales crescătorilor de animale.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *