February 28, 2024

Duminică, 11 februarie 2024, se sărbătorește Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112, o zi dedicată muncii dispecerilor, primii care intervin să ajute persoanele aflate în situații critice. 

„Ei află primii când cineva are nevoie de ajutor. În acele clipe tensionate, trebuie să își păstreze calmul și să ia decizii cu luciditate. Reușita intervenției depinde și de felul cum reușesc să culeagă informații și să transmită la rândul lor încredere. Nu sunt prezenți pe teren, iar noi îi numim <<oamenii din spatele cortinei>>. Vorbim aici despre toți dispecerii, indiferent ce ramură a situațiilor de urgență o deservesc.”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj, urând tuturor dispecerilor clujeni „La Mulți Ani!”. 

Reamintim faptul că o intervenție recentă executată cu profesionalism de un dispecer din cadrul  ISU-SAJ Cluj a salvat viața unui bebeluș de trei luni din Tritenii de Jos care se înecase cu picuri pentru colici. Astfel, în momentele critice, plutonierul adjutant Florin Oneț a dat dovadă de calm, ghidând familia bebelușului în realizarea manevrelor corecte pentru salvarea micuțului de la înec.

(T.S.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *