June 20, 2024

Secţiile de votare s-au deschis, duminică dimineaţă, pentru cei 615.100 alegători din județul Cluj aşteptaţi să-şi desemneze, la urne, reprezentanţii în Parlamentul European, dar şi primarii, preşedintele de consiliul judeţean, consilierii locali şi judeţeni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a votat, duminică, la Secţia 99 din Cluj-Napoca.

„Am votat pentru continuarea dezvoltării judeţului Cluj, pentru o viaţă mai bună în orice zonă a judeţului nostru. Pentru un Cluj puternic, într-o Românie puternică! De votul fiecăruia dintre noi depinde cum va fi reprezentat judeţul Cluj, aşa că vă îndemn pe fiecare dintre dumneavoastră să vă implicaţi şi să vă faceţi auzită vocea prin vot”, a spus Alin Tişe, după exercitarea votului.

El a fost însoţit la secţia de votare de lideri şi membri ai PNL Cluj, printre care s-a numărat şi primarul Emil Boc.

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, a votat duminică la secţia nr. 110 din Cluj-Napoca, pentru o administraţie „performantă” şi „deschisă dialogului”.

„Am votat azi pentru asumarea, responsabilitatea şi curajul de a face la Cluj-Napoca o administraţie performantă, transparentă în relaţia cu cetăţeanul şi deschisă dialogului. Am votat azi pentru ca oraşul nostru să devină un oraş al clujenilor, prietenos cu familiile, cu copiii, cu adulţii, cu persoanele vârstnice, dar şi cu persoanele cu dizabilităţi. Am votat azi pentru o echipă solidă, dedicată binelui comun al oraşului şi judeţului nostru. Şi, nu în ultimul rând, am votat azi pentru a avea o voce puternică în Europa, pentru ca România să aibă o echipă eficientă la Bruxelles. Şi am votat azi, dragi clujeni, cu credinţa că în cele din urmă, binele învinge”, a declarat Cristea.

Ea a fost însoţită de liderii PSD Cluj, printre care preşedintele organizaţiei judeţene, Vasile Dîncu.

„Ziua votului este singura zi în care cetăţeanul are cu adevărat putere. Atunci puterea o are în mână şi o redistribuie, o împrumută pentru un nou ciclu electoral celor care fac politică. Este o zi importantă, atât pentru comunităţile noastre, cât şi pentru Europa, pentru că ne aflăm într-un moment destul de important, un moment în care este nevoie de schimbare. Este nevoie de o schimbare de mentalitate, este nevoie de schimbare a echipelor politice, probabil şi de schimbare a atitudinii pe care o avem noi faţă de societate”, a spus Dîncu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat, duminică, pentru un oraş ca afară, pentru o Românie şi o Europă puternice.

„Am votat astfel încât în continuare lucrurile bune să se adune la Cluj. Am votat pentru un oraş ca afară, pentru că dacă dorim o ţară ca afară, trebuie în primul rând să avem oraşe ca afară, iar Clujul este pe cale să fie un oraş ca afară, un oraş pe care să şi-l dorească românii în continuare, clujenii să fie bucuroşi că trăiesc într-un oraş cu condiţii cât mai apropiate de cele din Uniunea Europeană. Am votat de asemenea pentru o echipă care a fost capabilă să aducă Clujul la nivelul de dezvoltare care este astăzi şi care are maturitatea şi experienţa să ştie ce să facă în continuare pentru a-l menţine. De asemenea, am votat pentru o Românie puternică în Europa şi pentru o Europă puternică, pentru că doar o Europă puternică poate să ne asigure în continuare pace, libertate de mişcare şi acces la prosperitate”, a spus Emil Boc la ieşirea de la urne.

El a fost însoţit la secţia de votare de soţia sa Oana, precum şi de membri ai PNL Cluj, printre care şi preşedintele organizaţiei, europarlamentarul Daniel Buda.

Emil Boc a votat la secţia nr. 49 de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda a votat la secția 107 din cartierul clujean Gheorgheni.

El spune că a votat pentru o listă de candidați la europarlamentare care să garanteze în primul rând unitatea în Uniunea Europeană într-o perioadă extrem de complexă. „Această listă de europarlamentari va garanta unitatea Uniunea Europeană dar în același timp este o listă de europarlamentari care va garanta reprezentarea corectă a României în Parlamentul European, o listă de europarlamentari care în același timp va asigura mai departe finanțarea adecvată a tuturor politicilor europene care au implicații majore în România, plecând de la ceea ce înseamnă în primul rând Politica Agricolă Comună, deoarece discutăm aici de ceea ce înseamnă siguranța ți securitatea alimentară. Evident continuând cu ceea ce înseamnă politica de coeziune deoarece administrațiile publice locale au nevoie astăzi și mai departe de ceea ce înseamnă aceste fonduri europene pentru a se putea dezvolta și moderniza. În același timp am votat pentru ceea ce înseamnă continuitate aici la Cluj-Napoca și în județul Cluj pentru că avem echipe de oameni care au demonstrat și au știut să facă performanță aici la Cluj-Napoca și în județul în județul Cluj. Acești oameni și aceste echipe au reușit să transforme municipiul și județul Cluj într-un loc care astăzi nu pierde oameni ci dimpotrivă atrage resursă umană și este un semn foarte importantă acest lucru în contextul în care vedem că avem de a face cu o depopulare a României de foarte mare. Iată că prin performanța pe care aceste oameni care conduc astăzi Primăria municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean împreună cu echipele lor știu să facă ceea ce înseamnă necesar pentru bunăstarea cetățenilor. Sunt absolut convins că mai departe vor continua aceste proiecte”, a spus Daniel Buda

Liderul Forța Dreptei Cluj, senatorul Adrian Oros a votat la secția de votare din cadrul Primăriei Florești. El spune că votul este cea mai puternică armă pe care o are cetățeanul și că a votat cu speranța că lucrurile se pot îndrepta.
„Avem nevoie de aleși locali responsabili, care să-și iubească comunitatea.
Calitatea vieții trebuie să fie aceeași și la Gherla , Turda , Dej sau Cluj Napoca dar și în Călățele, Ceanu Mare, Cuzdrioara sau Mintiul Gherlii.
Tot ce ține de infrastrucură este în ograda aleșilor locali: de ei depinde în ce școală vor învăța copiii, unde se vor trata pacienții, de ei depinde dacă oamenii au rețea de apă-canal sau gaz.

Tot astăzi am votat și pentru reprezentanții României în Parlamentul European. Toți avem așteptări de la Uniunea Europeană. Dacă vom avea reprezentanți serioși și implicați care să promoveze interesele României, vom putea atrage fonduri pentru nevoile noastre.
Cred ca o să fie o prezență bună la vot, iar la finalul zilei să constatăm ca românii și-au impus voința”, a spus Oros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *