June 16, 2024

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, prof univ. dr. Anca Dana Buzoianu, a anunțat sâmbătă la Florești unde a participa la inaugurarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență, instituția pe care o conduce intenționează să construiască cămin studențesc cu peste 500 de locuri lângă noul spital.

”Dorim să facem căminul de studenți cât mai aproape( n.red de spitalul regional) de pentru a evita ca studenții și rezidenții noștri să piardă timpul în trafic. Suntem acum în negocieri cu cei care ne pot da terenul, noi avem finanțarea dar ne trebuie și terenul. Sperăm să-l obținem cât mai aproape. În acest fel am face un HUB educațional-medical în această zonă.

Noi avem posibilitatea să luăm 550 de studenți în fiecare an, dar de ani buni luăm doar 350 pentru că nu avem suficiente locuri disponibile în spitale. Am început să creștem cu gândul că vom pregăti resursa umană, nu doar pentru Spitalul Regional de Urgență ci și pentru Monoblocul Pediatric și pentru alte dezvoltări medicale care se vor produce”, a explicat rectorul UMF. „Căminul ar trebui să aibă cel puțin 500 de locuri. În acest loc se va desfășura aproape jumătate din activitatea noastră didactică, anii clinici vor veni în cea mai mare parte aici, avem amfiteatre, săli de seminar, toate sunt prevăzute”, a precizat Anca Dana Buzoianu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *