July 20, 2024

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, ieri, în Piaţa „Avram Iancu’’ din Cluj-Napoca, în prezenţa subprefectului Florentin Burz, a reprezentanților autorităților locale şi judeţene, Armatei şi a numeroase cadre militare în rezervă şi retragere.

Manifestările au debutat în jurul orei 9,30 în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Cluj-Napoca, unde Drapelul Național al României a fost sfințit în cadrul unei slujbe oficiată de un sobor de preoţi militari şi civili.

Drapelul a fost adus apoi în zona din faţa monumentului Avram Iancu, unde a fost binecuvântat şi sărutat de oficialităţile prezente. Subprefectul Florentin Burz le-a transmis celor prezenţi că mesajul primului ministru Marcel Ciolacu.

„Să rămânem uniți în jurul acestui simbol al identității noastre este cel mai puternic semnal de respect față de propria istorie și față de ceea ce vrem să lăsăm generațiilor care vin din urmă: o Românie modernă, capabilă să facă față provocărilor în spațiul de securitate al NATO și al valorilor democratice ale Uniunii Europene.

Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești.

La mulți ani Drapelului Național și întregii Românii!”, a transmis primul ministru.

Ceremonialul a continuat cu ridicarea acestui simbol naţional pe catargul din piaţă, în acordurile Imnului de stat al României, după care cei prezenţi au putut asista la defilarea gărzii de onoare.

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, atunci când Guvernul a decretat că Tricolorul va reprezenta steagul naţional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *